Bűnügy

2024.05.23. 12:01

Nyilvános mosdókat fosztogatott Baján, több százezer forint kárt okozott

Nem a „szükség” vitte bűnbe azt a férfit, aki – jelentős kárt okozva – aprópénzért” rongált. A bajai rendőrök gyorsan megtalálták és kihallgatták, az ügyészség pedig már bíróság elé is állította a férfit.

Baon.hu

A rendőrség adatai szerint a 30 éves helyi lakos 2024. március 21. és május 5. között kilenc alkalommal rongálta meg a város nyilvános mosdóinak a pénztároló automatáit. A tolvaj úgy gondolta, hogy könnyű pénzkereset után néz, ezért először a Sugovica sétányon lévő illemhelyet látogatta meg, ahol az automatát letépte a falról, majd a kukába dobta. A következő néhány hétben városszerte kereste fel a pénztároló rekesszel felszerelt mosdókat, és mindegyiket feltörte némi pénz reményében. A kilenc helyszínen 100 ezer forintnyi zsákmányra tett szert, ám ennél is tetemesebb közel félmillió forintos – rongálási kárt okozott.

nyilvános wc, fosztogatás
Nyilvános wc-ket fosztogatott egy bajai férfi
Fotó: police.hu

A rendőrök a térfigyelő kamerák és az adatgyűjtés eredményeként végül beazonosították az aprópénztolvajt, akit folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

A büntetőügyet a nyomozók lezárták, az iratokat pedig átadták a Bajai Járási Ügyészségnek. Az ügyészség a férfit napokon belül bíróság elé állította, melynek eredményeként a Bajai Járásbíróságon már ítélet is született: a férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!