Képviselőjelölt

2024.05.09. 17:40

Kristó Luca: Élhető, friss és élettel teli városrész lehet a miénk

A bajai Fidesz–KDNP bemutatta a június 9-ei önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjeit. Kámánné dr. Bari Bernadett polgármesterjelölt úgy fogalmazott: önmagában egy polgármester mit sem ér, ha nincs mellette egy jó csapat. A 6-os számú választókerület önkormányzati képviselőjelöltje: Kristó Luca.

Márton Anna

Bemutatkozása során Márton Áront idézte: „A felelősség kötelezi a mai ifjúságot, hogy bármilyen irányt vesz fel, legyen határozott.”

Kristó Luca, fidesz-kdnp, képviselő
Kristó Luca képviselőjelölt
Fotó: Márton Anna

– Hétköznapjaim apró mozzanatai és életem meghatározó mérföldkövei mind szülővárosomhoz, Bajához kapcsolódnak. Születésem óta Alvégen élek, ezért különösen hálás vagyok, hogy a 2024-es önkormányzati választáson a hatos egyéni választókerületben mérettethetem meg magam képviselőjelöltként. Büszke vagyok a körzet adottságaira: a Sugovica közelségére, békés utcáinkra, sokszínű közösségünkre – mondta a jelölt.

– Keresztény fiatalként fontos számomra, hogy tevékeny tagja legyek környezetemnek. Számtalanszor vettem részt önkéntes akciókban és vállaltam szerepet fiatalokat célzó kezdeményezések létrejöttében. Középiskolás éveim alatt diák-alpolgármesterként képviselhettem Baja ifjúságát. Ekkor kezdett tudatosulni bennem, hogy életemmel városunk javát szeretném szolgálni. Jelenleg a katedra másik oldaláról, tanárként igyekszem támogatni a Baja és környékbeli fiatalok tehetségének kibontakozását – fogalmazott a képviselőjelölt.

Több mint két éve segíti a körzet jelenlegi képviselője, Kámánné dr. Bari Bernadett munkáját. Ez idő alatt számos alkalommal volt lehetősége bekapcsolódni az Alvégi Közösségi Téren megvalósult programokba. A generációk közötti kapcsolatteremtés mellett az ilyen események remek alkalmat nyújtanak a pozitív élmények és a javítandó problémák megosztására egyaránt.

Ezekből a tapasztalatokból kiindulva programjában kiemelt szerepet kap a meglévő városrészi események továbbvitele és bővítése, a körzetben működő sport- és kulturális egyesületek, létesítmények támogatása, a korszerű, zöld-hulladékgazdálkodás elősegítése, a Bara lakótelepi hulladékproblémák megoldása és közösségi komposztpontok létrehozása. A körzetbeli vállalkozások sikerének elősegítése mellett a lakossági igények figyelembevétele, a felmerülő parkolási problémák kiküszöbölése, a városon belüli közösségi közlekedés megerősítése, a nem megfelelő minőségű utak javítása.

– Hiszem, hogy az elmúlt évek célkitűzésein tovább munkálkodva, illetve új javaslatokkal kiegészülve, mindannyiunk számára élhető, friss és élettel teli városrész lehet a miénk – zárta gondolatait a képviselőjelölt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában