Szünidő

2024.05.22. 11:15

A Kecskeméti Vadaskert kulisszái mögé is bepillanthatnak a táborlakók

Minden évben nagyon népszerűek a Kecskeméti Vadaskert táborai, melyek az állatok és a természet szeretetét közvetítik. Idén is nyolc héten át fogadják a gyerekeket.

Sebestyén Hajnalka

Zomboryné Polyák Irén, az állatkert igazgatóhelyettese elmondta: a tanév vége után rögtön kezdenek, és nyolc héten át várják a táborozókat. Idén is nagy az érdeklődés, még vannak szabad helyek.

vadaskert, szünidő, tábor
Az előző évben is több száz gyerek táborozott a Kecskeméti Vadaskertben
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A táborokat nagyon szeretik a gyerekek. Az állatokkal való foglalkozás nemcsak szórakozás számukra, a vadaskertben töltött egy hétnek jelentős szerepe van a tudás megszerzésében, a szemléletformálásukban és a figyelem összpontosításában. A tábor ugyanakkor egy hatalmas kaland egy gyönyörű vadregényes környezetben, miközben bepillantást nyernek a kulisszák mögé. Láthatják az állatok mindennapjait, megismerhetik a gondozókat és az ő munkájukat.

Zomboryné Polyák Irén végül megjegyezte: az állatkert fontos feladatának tartja, hogy a gyerekek figyelmét az állatok szeretetén keresztül érjék el az állatok védelme, a környezetünk és a természet megóvása érdekében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában