Falunap

2024.06.03. 17:00

Dunai László érdemelte ki idén a Kunadacsért díjat – galériával, videóval

Kunadacs község önkormányzata az idei évben is megrendezte hagyományos falunapját. A rendezvényen átadták a Kunadacsért, valamint a Szebb Kunadacsért díjakat. Az idei esztendőben a település önkormányzatának kitüntető címét Dunai László, a település korábbi polgármestere vehette át.

Gulyás Sándor

A község hagyományos falunapja a Foci minden mennyiségben című sportrendezvénnyel kezdődött. Amíg a labdarúgás szerelmesei rúgták a bőrt, a sportpályán bogrács mellé álltak a profi és amatőr főzőmesterek, hogy ízletes pörköltjeikkel, vad- és halételeikkel vívják ki az Asztalos István kunszentmiklósi séf, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület elnöke, az Oldalas magazin főszerkesztője vezette hattagú zsűri elismerését.

Dunai László, díj, Kunadacs
Dunai László érdemelte ki idén a Kunadacsért díjat
Fotó: Gulyás Sándor

– Harminckilenc ételt kóstoltunk. Sokkal több volt a nevező és magasabb a színvonal, mint az előző években. A hagyományos ízek domináltak, emellett kísérletező kedvben sem volt hiány. Akadt olyan csapat, akik vadhúsból főztek babgulyást, akadt olyan is, aki sajtos kakaspörkölttel rukkolt elő – értékelte a versenyt Asztalos István.

A zsűrink hosszas tanakodás után sikerült felállítani a sorrendet. A vad- és halételek kategóriáját Gál József (harcsapörkölt juhtúrós nokedlivel) nyerte, megelőzve Sáfár Csabát (bajai halászlé), Valkainé Baski Juditot és Baski Annát (vadgulyás). Pörköltjellegű ételek kategóriájában a sorrend: 1. Góbor Mihály és Tarjányi József (körmös pacal), 2. Gyurkovics József (birkapörkölt), 3. Móricz Mihály (marhapörkölt). Az egyéb kategória győztese Marcsi és Adri (kakaspörkölt juhtúrós nokedlivel) lett, a második helyen Fodor Sándor (kakaspörkölt kéksajtos sztrapacskával), míg a harmadikon Madarász Katalin és lányai végeztek.

Az abszolút első helyet Góbor Mihály és Tarjányi József (körmös pacal) érdemelte ki. A legjobb női csapat címet Marcsi és Adri érdemelte ki, a legfiatalabb főző ifj. Földszín Krisztián, míg a legidősebb főző Sípos László volt.

Amíg az ételek rotyogtak a bográcsokban, a szabadtéri színpadnál a Kínai Nemzeti Kulturális és Művészeti Egyesület műsorával folytatódott a program. Felléptek emellett a Kunadacsi Igazgyöngy Óvoda növendékei, a Previ Team Egyesület sport szakosztályának képviselői, az Életet az Éveknek Népdalkör, a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola tassi tagozatának táncosai.

A rendezvény csúcspontja a kitüntettető címek átadása volt. A község képviselő-testülete a település érdekében végzett sok évtizedes kimagasló, a gazdasági-társadalmi és településfejlesztési, valamint a mezőgazdasági területen végzett példamutató, kiemelkedő munkájáért ítélte oda a Kunadacsért kitüntető címet Dunai Lászlónak, a község korábbi polgármesterének, a kunadacsi egyházközség vezetőjének. A község vezetése és a település lakossága tiszteletét és köszönetét fejezi ki Dunai Lászlónak mindazért, amit a községért tett – méltatta a kitüntetett munkásságát Farkas Ildikó polgármester. Szebb Kunadacsért díjban részesült Bányai Attila, Bódog Tibor, Kecskés Krisztián, Philip Lászlóné és Varga Árpád lakóingatlanuk és az előtte lévő közterület gondozottságáért, parkosításáért, rendezettségéért. A kitüntető címet és a díjakat Farkas Ildikó polgármester adták át.

A polgármesteri köszöntő és a kitüntető díjak átadása után Pásztorka Sándor magyarnóta-énekes, a Kunadacs Apraja-Nagyja Néptánccsoport, az X-Bár együttes, Krisz Rudi, Tóth Tünde, Kis Giovi, valamint Csibe és barátai szórakoztatták a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában