Rongálás

2024.04.24. 10:29

Újra vandálok törtek-zúztak az Érzékelések Kertjében Kecskeméten

Kedden újra vandálok jártak a kecskeméti Érzékelések Kertjében, akik szétverték az ivókutat ezzel a már ledugózott vezetéket is megsértve – tájékoztatta portálunkat a parkot létrehozó Kecskeméti Szent László Lions Club.

Horváth Péter

Mint korábban már írtunk róla, a tél folyamán csúnyán megrongálták az Érzékelések Kertjét, amit a klub hozott létre még a Covid idején, elsősorban vakok és gyengén látók, illetve kisgyermekes családok érzékenyítésére. Akkor tönkretettek a 7 padból ötöt, az ivókutat szétverték, a hangadó plasztikák közül egyet széttörtek, a növények egy részét letiporták, az út köveit a növények közé rugdosták.

Érzékelések kertje, rongálás, vandálok
Újból megrongált ivókút az Érzékelések kertjében
Fotó: Kapott fotó

A parkot márciusban önkéntesek és gyerekek bevonásával a klub hozta rendbe. A hiányzó plasztikát a K-ARTS Művészeti Alapítvány pótolta, és egy kis ékszerrel még kiegészítette.

A klubtagok a padok hiányát jelezték az önkormányzat felé, az ivókutat újra felállították, de a rongálás miatt ideiglenesen kénytelen voltak megszüntetni a vízvétel lehetőségét, ezért ledugózták a kutat. Az öntözőrendszert a városüzemeltetés segítségével újra elindították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában