Közlemény

2024.04.18. 19:58

Kezdődik a vadgesztenyefák permetezése Kecskeméten

Kedvező időjárás esetén 2024. április 19. péntek és május 5. között zajlik Kecskemét területén a közterületi vadgesztenyefák aknázómoly és giugnardia elleni védelme. A feladatot a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) megbízásából a nagy szakértelemmel és több évtizedes tapasztalattal rendelkező Növényvédő és Kártevőirtó Kft. végzi – tájékoztatott közleményében a KVÜ.

Horváth Péter

Permetezik a gesztenyefákat

Fotó: KVÜ

A közlemény szerint a növényvédő szerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla nap, ami azt jelenti, hogy száradás után bárki ráléphet a felületre, nem jelent problémát. 

Permetezik a gesztenyefákat
Fotó: KVÜ

A KVÜ felhívja a figyelmet arra, hogy azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat – mint cseresznye, meggy, szamóca stb. –, az élelmezésügyi várakozási idő 14 nap, amely betartása kötelező. Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható.

A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22  és hajnali 04 óra között számíthatnak megjelenésére a lakosok. A gép működése zajjal jár, aminek megértését kéri a KVÜ – olvasható a közleményben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában