Előadás

2024.04.05. 10:27

Piros Ildikó megtöltötte a kecskeméti könyvtár nagytermét

Csütörtökön a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretén belül Piros Ildikó, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznővel, érdemes művésszel, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagjával találkozhatott a közönség a kecskeméti Katona József Könyvtárban.

Orosz Fanni Flóra

Telt házas előadást tartott Piros Ildikó, az érdeklődők pedig még a könyvtár folyosóján is helyet foglaltak, ahonnan bár nem láthatták a Kecskemétről elszármazott színésznőt, hangja az egész teret megtöltötte. Piros Ildikó mindig is büszke volt szülővárosára, a város népszerűsítésének elismeréseként pedig megkapta az kitüntető Kecskemét Város Tiszteletbeli Polgára címet, így nem csoda, hogy önálló estjét is nosztalgikus gondolatokkal vezette fel.

Piros Ildikó, előadás, könyvtár
Piros Ildikó tartott előadást Kecskeméten
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Az est folyamán a művésznő az európai irodalom klasszikusaiból válogatott műsorában összegző vallomást tett gazdag életpályájáról, melynek fontos része volt a kecskeméti indulás is. Részletesen mesélt a közönségnek munkásságáról, nagyszerű partnereitől, színházi- és filmszerepekről, és természetesen személyes tapasztalásait is megosztotta a szép számban összegyűlt társasággal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában