Kecskemét

2024.04.09. 16:00

Szőke Ádám bearanyozta hétvégéjét a para boccia versenyen

Az elmúlt hétvégén a Mercedes-Benz Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Egyesületének sportolói is részt vettek a Tatabányán megrendezett jubileumi para boccia versenyen. A részletekről az egyesület számolt be.

Sebestyén Hajnalka

Hat kategóriában összesen 45 versenyző 65 kísérővel jelent meg a rendezvényen, közülük a Mercedes-Benz Gyár KMSE sportolói 3 kategóriában is a legjobbak közé „gurították” magukat. Szőke Ádám BC3-as kategóriában aranyérmet nyert, míg Borsné Tolnai Klára (Hazai1 kategória) és Bors Attila (Hazai2 kategória) bronzéremmel térhettek haza.

para boccia verseny, eredmények, rendezvény
Az elmúlt hétvégén a Mercedes-Benz Kecskeméti Mozgáskorlátozottak Egyesületének sportolói is részt vettek a Tatabányán megrendezett jubileumi para boccia versenyen
Fotó: Kapott fotó

A rendezvényt és a jubileumi programot a Magyar Para Boccia Szövetség elnöke, Csúri Ferenc nyitotta meg, Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere pedig köszöntötte az ország különböző részéről érkezett parasportolókat és kísérőiket. Beszédében kiemelte, hogy a mozgásukban akadályozott versenyzők családtagjaik és kísérőik nélkül nem tudnának ennek a sportnak hódolni, és hasonló versenyeken részt venni. Az ünnepi torta elfogyasztása után kezdődött el a verseny a sportcsarnokban.

„Nagyon büszke vagyok a boccia szakágunk sportolóira a hétvégi kimagasló eredményekért! A versenyre én is elkísértem Ádámékat, jó volt látni az elszánt és koncentrált játékukat. Bízom benne, hogy idén még több hasonló jó eredményt is bezsebelhetünk!” – tette hozzá Dr. Nagy András, a Mercedes-Benz Gyár KMSE elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában