Wojtyla Barátság Központ

2024.04.09. 19:45

Öveges László a Wojtyla gondozottjainak mesélt Kecskemét építészeti kihívásairól

Kecskeméten Öveges László városi főépítész immáron negyedik alkalommal tisztelte meg a Wojtyla Barátság Központ sorsközösségét a város építészeti jelenét és jövőjét illető beszámolójával. Ezúttal olyan közterületekről szólt, amelyek tekintetében – amint mondta – „van még teendő bőven”.

Sebestyén Hajnalka

A keddi rendezvényről a Wojtyla-ház adott tájékoztatást. Az előadásból nyilvánvalóvá vált a szociális-közművelődési intézmény gondozottjai számára, hogy a hírös város vezetése tökéletesen tisztában van a települési képet és infrastruktúrát érintő kihívásokkal. 

DSC_0003 (Custom)
Öveges László főépítész a Wojtyla Házban
Fotó: Wojtyla Barátság Központ

– Vannak jó dolgok, de mindig lesz teendő. A tervek elkészültek, ha megvan a pénz, indulhatunk – bocsátotta előre a főépítész. – A megoldásra váró feladatok száma tetemes, például a Széchenyivárosban, mely megépült a ’70-es években és utána évtizedekig nem történt semmi – fogalmazott egyebek mellett Öveges László.

DSC_0009 (Custom)
Fotó: Wojtyla Barátság Központ

A vasútállomás környékének aszfaltburkolata rövidesen megújul. Végleges rendezés az új intermodális pályaudvar megépülésével várható. 

DSC_00088 (Custom)
Fotó: Wojtyla Barátság Központ

Többek között szóba került még a Széchenyi tér, a jelenlegi Kada Elek iskola, a „virágablakos ház” és a színház jövője is.  – Terv szinten készen vagyunk, a mikor a kérdéses. A Covid-járvány éveit egy háború követte. Utóbbi ugyan nem itt zajlik, de mindkettőre egyaránt igaz: komoly anyagi következménnyel jár, mely kedvezőtlenül hat a tervek megvalósulására – hangzott el sok más egyéb érdekesség mellett az interaktív előadás során. 

DSC_00077 (Custom)
Fotó: Wojtyla Barátság Központ

Végezetül Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója Öveges László figyelmébe ajánlotta a szomszédos Wojtyla tér Farkas Gábor Ybl-díjas építész által készített rendezési tervdokumentációját, melyet ha valóra váltana a város, közpark jönne létre jövőre, a karitatív létesítmény fennállásának 20. évében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában