Összefoglaló

2024.04.13. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Gazdag kulturális és gasztronómiai programok szórakoztatják Kalocsa lakosságát, a környező településekről érkezőket április 30-án és május 1-jén. A kétnapos műsorfolyam részleteiről a városházán dr. Filvig Géza polgármester, Zsikó Zoltán, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ igazgatója, valamint Németh József, Venesz-díjas gasztronómiai szakember tartott sajtótájékoztatót.

Fotó: Gulyás Sándor

Bemutatkoztak a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt, valamint a pártok szövetségesei és ifjúsági szervezetei 2024. június 9-én soron következő önkormányzati választásokon induló kiskunhalasi polgármester- és képviselőjelöltjei.

Az Alvégi közösségi téren, a Szabadság út és a Lőkert sor kereszteződésénél lévő játszótér mellett április 14-én, 10 és 14 óra között újra megrendezik a népszerű Alvégi termelői és kézműves piac.

Április 14-én, vasárnap látványos és szórakoztató programokkal várják a látogatókat és az érdeklődőket Kecskeméten, a Vadaskert előtti parkban. A színpadi programok ingyenesek.

A kormányfő a héten a marokkói Marrákesbe utazott, ahol részt vett a világ kereszténydemokrata erőit tömörítő CDI pártszövetség vezetői értekezletén, illetve tárgyalást folytatott Aziz Akhannouch marokkói miniszterelnökkel is.

Idén Olaszország lesz május elején a Halasi Csipkeházban a XXII. Nemzetközi Csipkekiállítás díszvendége. Erre készülve, Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere néhány hete a Vatikánban járt, ahol személyesen kért és kapott áldást Ferenc pápától a halasi csipkére és a csipkekészítőkre.

Hétfőn kezdődik a Reptéri úti kerékpárút felújítása Kecskeméten.

A kecskeméti Pataki családról már több alkalommal írtunk. Az egyik kislányuk, Olívia halmozottan sérült, és csak fényt látó. Folyamatos gyógykezelését önerőből nem tudják finanszírozni, ezért fontos számukra minden jótékonysági megmozdulás.

A Történelmi Vitézi Rend Dél-közép Magyarország Törzsszéke szombaton Kecskeméten tartotta meg tavaszi összevont Törzsszéki állománygyűlését. A találkozón Bács-Kiskun és Jász-Nagykun Szolnok vármegye rendtársai vettek részt.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány idén negyedik alkalommal rendezte meg a Bajnokok Versenyét. A verseny daganatos betegségből gyógyult gyermekek sporttalálkozója. A verseny inkább jelképes, hiszen ezek a gyermekek már bajnokok mind, mert legyőzték a legsúlyosabb betegséget.

A bőrt fiatalon sem érdemes elhanyagolni, hiszen ez a későbbiekben komoly problémákat okozhat. A legfontosabb arcápolási szokásokról és a legnagyobb problémákról Tege Mariann mesterkozmetikussal, a Bűbájos Kozmetika & Make up tulajdonosával beszélgettünk.

Több lehetősége volt a Kecskemétnek, de Dzsudzsák büntetőjével nyert a Loki.

Brian Kobilka Nobel-díjas fiziológust fogadták szombaton a Kecskeméti Református Gimnáziumban, aki megtekintette a diákok labormunkáját és kötetlenül elbeszélgetett velük. Ezt követően Szemereyné Pataki Klaudia fogadta a városházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában