Kecskemét

2024.04.13. 16:23

Olívia gyógykezelésére adakoztak a jóakaró, sportszerető emberek – galériával, videóval

A kecskeméti Pataki családról már több alkalommal írtunk. Az egyik kislányuk, Olívia halmozottan sérült, és csak fényt látó. Folyamatos gyógykezelését önerőből nem tudják finanszírozni, ezért fontos számukra minden jótékonysági megmozdulás.

Sebestyén Hajnalka

Szombaton Mozdulj és Segíts! címmel jótékonysági sportdélelőttöt hívtak életre a Messzi István Sportcsarnokban. Az ötlet Farkas Ágó életmód-tanácsadó és fitneszedzőtől származik, hozzá csatlakozott Szűcs Kata Bodyart edző, lélekmentor. 

Patakiné Mészáros Edina és kislánya Pataki Olívia
Fotó: Gulyás Sándor

A hatéves Pataki Olívia extrém koraszülöttként, a 24. hétre jött a világra ikertestvérével, Dórával együtt. Olívia 5 naposan súlyos agyvérzést szenvedett, aminek következményeképpen halmozottan sérült, csak fényt látó gyermek. Testvére Dóra ADHD-s, hiperaktív kislány. Szüleik, Patakiné Mészáros Edina és Pataki Szabolcs mindent megtesznek azért, hogy a folyamatos fejlesztéseket biztosítsák a lányoknak, minél teljesebb életet élhessenek. Olíviának nagyon sok fejlesztésre van szüksége. A gyógytornászok, gyógypedagógusok, specialisták fantasztikus munkát végeznek, a kislány sokat fejlődött értelmileg, emellett sokkal stabilabban ül és mozog.

A szombati rendezvényen is ott volt a kislány, míg anyukája edzett a többiekkel, addig rá a család barátja vigyázott. Hamarosan újabb rendezvényen segíthetik a támogatók Olíviát. Június elején jótékonysági gyermekkoncertet tartanak Olívia gyógykezeléséért. 

A kislány családját a hétköznapokon is tudják támogatni. Olívia Szeme Fénye Alapítvány javára a 10300002-13341103-00014908-as számú bankszámlára örömmel és hálával fogadják a támogatásokat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában