Világnap

2024.04.21. 20:20

Látványos táncgálával örvendeztették meg a halasi közönséget – galériával

A közelgő tánc világnapja alkalmából szervezett fergeteges gálát a kiskunhalasi Pro Urbe-díjas Stúdió 2000 TSE a Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában szombat este. Mintegy kétszáz táncos lépett a parkettre, ahol a standard és latin-amerikai táncok számos formációját mutatták be a kezdőtől a profi világklasszis táncosokig, akik több mint két órán át szórakoztatták a halasi közönséget.

Pozsgai Ákos

Közel három és fél évtizede működik Kiskunhalason és a környéken a Stúdió 2000 Táncsport Egyesület, a hosszú évek alatt táncos generációk sorát kinevelő klub jelentős eredményeket ért el a hazai és nemzetközi táncversenyeken.

tánc, gála, verseny, világnap
Mintegy kétszáz táncos lépett a parkettre
Fotó: Pozsgai Ákos

A Stúdió 2000 TSE lelke és motorja, Tóth Szilárd és Juhász Ágnes Pro Urbe-díjas táncoktatók, akik aktív versenyzőként számos hazai és nemzetközi bajnoki címet szereztek, oktató-pedagógiai munkájuk eredményét jelzi az egyesület töretlen sikere.

Szombat este zsúfolásig telt a Dékáni sportcsarnoka, ahol mintegy kétszáz táncos lépett a parkettre különböző formációkba, a standard és latin-amerikai táncok mellett számos saját egyedi koreográfiát is bemutattak. 

A táncgála résztvevőit és a közönséget köszöntötte Bányai Gábor kormánybiztos, a térség egyéni országgyűlési képviselője és Fülöp Róbert polgármester is, akik elismerősen szóltak a két táncoktató munkájáról és az egyesület táncosainak eredményeiről. Kovács Iván, a táncgála műsorvezető-házigazdája huszonötödik alkalommal konferált, akit arany mikrofonnal köszöntött Juhász Ágnes.

A műsorban felléptek a Stúdió 2000 TSE, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola és a Kossuth Alapfokú Művészeti iskola tanulói, a legkisebbektől a profi táncosokig. A két részből álló gála végén hosszú percekig szűnni nem akaró zúgó vastaps jelezte a közönség részéről, hogy ismét fergeteges műsorral készültek a táncosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában