Tanyagondnoki busz

2024.04.03. 13:30

Kisbusz vásárlására nyert támogatást Bugac

Közel 18 millió forintot nyert a bugaci önkormányzat a Magyar Falu Program keretében egy új tanyagondnoki busz beszerzésére – adta hírül Szabó László, polgármester a település közösségi oldalán.

Vajda Piroska

Mint írja, az önkormányzat január elején nyújtotta be pályázatát a Magyar Falu Program felhívására, új tanyagondnoki busz vásárlásának céljával, és napokban értesültek arról, hogy sikeres lett a pályázatunk, így egy, a tanyagondnoki szolgáltatás végzéséhez szükséges előírásoknak megfelelő 9 személyes kisbuszt vásárolhatnak.

kisbusz, pályázat, Bugac
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Több mind ezer kistelepülés nyert támogatást a Magyar Falu Program legutóbbi pályázatán. Tanya- és falugondnoki busz beszerzésére, cseréjére 41-en pályáztak sikerrel 700 millió forint összértékben – közölte a Magyar Távirati Irodával a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Gyopáros Alpár elmondta, hogy a kistelepülések, falvak, ötezres lélekszám alatti kisvárosok számára kiírt, tízmilliárd forint keretösszegű, Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések című pályázat nyerteseinek listája már megatalálható a kormany.hu és a magyarfaluprogram.hu oldalakon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában