Új eszközök

2024.04.04. 14:28

Felajánlásoknak köszönhetően gazdagodott a bácsalmási mentőszolgálat felszereltsége

A napokban újabb eszközökkel gyarapodott a Bácsalmás Mentő Alapítvány a személyi jövedelemadó korábbi 1 százalékos felajánlásainak köszönhetően.

Juhász Jenő

A szakemberektől kapott tájékoztatás szerint egy újabb lépést tettek a magasabb szintű egészségügyi mentés érdekében. A legújabb – 600 ezer forinti értékű – beszerzés keretében oxigénszaturációs mérőket, vérnyomásmérőket (manuális és monitorhoz valót), lázmérőket, fonendoszkópokat és vércukormérőket vásároltak.

felajánlás, Bácsalmás Mentő Alapítvány
Vicsek János, a kuratórium elnöke és Szabó Zoltán, a bácsalmási mentőállomás vezetője.
Fotó: Beküldött fotó

Kihangsúlyozták, hogy az alapítvány továbbra is elkötelezett amellett, hogy folyamatosan javítsa és bővítse a mentőszolgálatok felszereltségét. A legmagasabb színvonalú ellátást szeretnék nyújtani a gyermek- és felnőtt betegek számára egyaránt. Ezek az új eszközök is azt szolgálják, hogy a mentők még pontosabb diagnózist állítsanak fel, és gyorsabban kezelhessék a sürgős eseteket. Az alapítvány legújabb befektetése közé tartozik egy RSCtech Defibrillátor tartó is, melyet az egyik mentőautóra szereltek fel. Ez a tartó biztosítja a megfelelő rögzítést a defibrillátor számára, hogy az mindenkor könnyen elérhető és biztonságosan szállítható legyen a betegek mentése során.

felajánlás, Bácsalmás Mentő Alapítvány
A Bácsalmás Mentő Alapítvány legújabb eszközei.
Fotó: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában