Szövetség

2024.04.17. 18:13

Bolyai iskolák diákjai találkoztak Kecskeméten – galériával

A Bolyai Iskolák Találkozója több mint 20 éves múltra tekint vissza. 1998-ban négy Bolyai nevet viselő középiskola igazgatói együttműködési szándékukat fejezték ki Bolyai János és Bolyai Farkas szellemi örökségének ápolása, egymás értékeinek megismerése céljából, hagyományteremtő szándékkal. Ezt a szövetséget a mai napig ápolják az iskolák igazgatói. 

Horváth Péter

Idén Kecskemét a házigazdája a jubileumi 20. Kárpát-medencei középiskolás találkozónak, ahová kilenc iskola diákjai és igazgatói érkeztek többek között Kecskemét mellett Aknaszlatináról, Budapestről, Marosvásárhelyről, Salgótarjánból, Mosonmagyaróvárról, Szombathelyről, Zentáról és Ócsáról. A háromnapos rendezvény megnyitóját szerda délután a városháza dísztermében tartották.

Bolyai Iskolák Találkozója, diák, Kecskemét
Kilenc iskola diákjai és igazgatói érkeztek a kecskeméti találkozóra
Fotó: Horváth Péter

Engert Jakabné alpolgármester köszöntőjében kiemelte:  a találkozó a szellemi örökség ápolása mellett a kapcsolatépítésre, a kulturális és pedagógiai tapasztalatok cseréjére biztosít lehetőséget. Mint fogalmazott, örvendetes, hogy a Bolyai Iskolák Szövetsége  megalakulása óta töretlenül szolgálja a  közösségi nevelést, erősíti a nemzeti összetartozás tudatát, és az iskolákat nem a Bolyai név, hanem a kialakult kötelék tartja egybe. 

Az alpolgármester méltatta a kecskeméti Bolyai János Gimnáziumot is, annak kiváló oktatását, aminek köszönhetően számos korábbi diák ismert és elismert emberé lett, majd Kecskemét és a felújított városháza értékeiről beszélt.

Dr. Harnos István, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a város már harmadszor ad otthont a találkozónak. Az igazgató arról is beszélt, hogy a következő napokban változatos programokon keresztül mutatják be Kecskemétet és környékét.

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója a találkozó fontosságáról beszélt köszöntőjében.

A megnyitón kecskeméti bolyais diákok adtak műsort a vendégeknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában