Fejlesztés

2024.04.17. 17:40

Császártöltésen folytatódnak a beruházások

Épül és szépül a település.

Barta Zsolt

A Belterületi Kerékpárút II. ütem és játszótér-fejlesztés Császártöltésen című pályázat keretében Császártöltés Község Önkormányzatának célja a helyi lakosok védelme érdekében a belterületi gyalog- és kerékpárút építése, mivel a falut keresztül szelő országúton nagyon komoly átmenő forgalom tapasztalható. A TOP Plusz Élhető Települések felhívás keretében egy 235,5 millió forint európai uniós támogatás segítségével 604,4 méteres útszakasz épül ki, ezzel befejezve egy korábban megkezdett fejlesztést. A pályázat keretében 604,4 méter, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kiépítése, 826 méternyi forgalomtechnikai beavatkozás, valamint a Hősök terén lévő játszótér fejlesztése, fitneszpark és futópálya kerül kialakításra. A projektet a Keceli utcában valósítják majd meg. A várható befejezés október 13. – minderről Takácsné Stalter Judit tájékoztatott.

gyerekek, játszótér
Császártöltésen a legjobbkor készül el az új játszótér. A gyerekek ugyanis már várják, hogy birtokba vegyék. A felvétel a májusfa kitáncolásán készült
Fotó: Barta Zsolt / illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában