Finomság

2024.03.23. 07:00

Virágvasárnap sonkafüstöléssel és kóstolóval készülnek a kecskeméti piacon

A Kecskeméti Piac a közelgő virágvasárnap és húsvét alkalmából, március 24-én, vasárnap 8 órától, hagyományos húsvéti hangulatú rendezvényt szervez árusaival összefogva, a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér területén.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Piac tájékoztatójából kiderül: a múlt hónapban megrendezett disznóvágás sikerén felbuzdulva, március végén újabb rendezvénnyel örvendezteti meg Kecskemét lakosságát. A piactéren megrendezett eseménnyel a népi hagyományoknak megfelelően szeretné megjeleníteni a közelgő ünnepek hangulatát.

sonka, kóstoló, étel
Ízletes sonkával készülnek a kecskeméti piacon
Fotó: shutterstock.com/ illusztráció

A kóstolóhoz szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosítják, ezért minőségi, ízletes falatokra számíthatnak. A program részeként megjelenő gasztrolátványelem a helyszínen füstölt parasztsonka lesz. Valamint füstölt-főtt kötözött sonka, sonkalében főtt tojás, kovászolt kemencés kenyér, fürjtojás, rétes és érlelt sajt kóstolóval várja a Kecskeméti Piac a rendezvényre érkezőket. Miközben csemegéznek, gyönyörködhetnek a Kecskeméti Piac Bohém Piacairól már jól ismert és most itt is debütáló kézművesek igényes alkotásaiban, valamint megismerkedhetnek a termelői készítményekkel. 

8 órától a rendezvény egész időtartama alatt családbarát programokkal készül a Kecskeméti Piac. A gyermekekre gondolva lesz pónilovaglás, lovaskocsikázás. Házinyuszikat simogathatnak a piactéren az állatsimogatóban. Az arra kijelölt helyeken kézműveskedhetnek. Tojásfestő által sajátíthatják el a míves festés tudományát és tojáshéjjal ügyeskedhetnek. Valamint arcfestés és locsolkodás is várja a kicsiket. 

10 órától kiemelt programként, a Szentkirályi Ifjúsági Tánccsoport tagjainak színvonalas néptánc bemutatóját láthatják majd. 

A Kecskeméti Piac szeretettel várja a közönséget egy vidám, hagyományokat idéző, ünnepi rendezvényre a Budai utcai piacon!

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában