Madárbemutató

2024.03.11. 15:40

Solymász tartott bemutatót a kunszállási óvodában

Madárbarát óvodához hűen madárbemutatót szerveztek a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde gyermekei számára a napokban. Az intézmény vendége Kisteleki Gergely solymász, a Hortobágyi Madárkórház önkéntese volt – tudtuk meg Horváthné Gellért Emőkétől. Az intézmény vezetője elmondta, az állatok iránti szeretet, a róluk való gondoskodás nagyon fontos része az óvodai nevelésüknek. Fontosnak tarják, hogy a gyermekek érzelmileg kötődhessenek az őket körülvevő világhoz, mert akkor jobban vigyáznak rá.

Vajda Piroska

Az óvodavezető azt is elmondta, hogy elnyerték a Madárbarát Óvoda címet, ezért ehhez hűen igyekeznek a körülöttük levő madárvilágot megfigyelni és óvni. Ugyanakkor intézményük a múlt évben elnyerte a Zöld óvoda címet is, amelyet négy évig birtokolhatnak. Az elnyert cím is jelzi, hogy elkötelezettek a környezettudatosság és fenntarthatóság mellett. 

solymász, bemutató, madárbarát óvoda
 Solymász tartott bemutatót a kunszállási óvodában
Fotó: Beküldött fotó

Horváthné Gellért Emőkétől azt is megtudtuk, hogy Kisteleki Gergely madármentéssel is foglalkozik és országszerte előadásokat tart óvodásoknak, általános iskolásoknak. Kunszállási előadása során a természet védelmének fontosságáról, az állatok védelméről, életéről, a madárvilág érdekességeiről beszélt a gyerekeknek, akik rengeteg humoros, érdekes, tanulságos történettel lettek gazdagabbak.

A solymász gyönyörű madarait, a Harris-ölyveket is bemutatta. Elmondta, hogy ezek a sivatagi ragadozó madarak Mexikóban és Arizonában őshonosak. A program a gyerekek nagy örömére a madarak röptetésével zárult a Mosolyvár óvoda udvarán. 

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában