Összefoglaló

2024.03.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A tázlári lányok már biztos nem hervadnak el, a hétvégi Tavaszoló húsvétváró rendezvényen kiadósan meglocsolták őket. A Tázlári Fiatalokért Egyesület és Tázlári Művelődési Ház eseményén volt tojásfa díszítés, óvodások néptánc bemutatója, népdalverseny és kisállat simogató színesítette a programot.

összefoglaló, Bács-Kiskun, hírek
Tázlári húsvétváró rendezvény
Fotó: Pozsgai Ákos

Könnyedén bevásárolhatott bárki húsvét előtt, aki ellátogatott Kiskőrösre, a tizenötödik alkalommal megrendezett Agrár Expo-ra. Az érdeklődők olyan kistermelők termékeit kóstolhatták és vásárolhatták meg, akiket eddig nem ismertek, vagy ritkán találkozhatnak velük.

Ha épp egy ingatlanba költözne az egész család, találtunk egy szuper megoldást Kecskeméten. A 190 négyzetméteren helyet kapott az öt szoba mellett egy 100 négyzetméteres beton pince, borpince résszel. Jár még a házhoz 2100 négyzetméter kert, fedett úszómedence, szauna és egy kerti tó is, szikla vízeséssel. Van sütögető és fedett filagóra, ami akár remek helyszín lehet a családi rendezvényekhez is.

Jubileumi gasztronómiai versenyt rendezett a fennállásának 70. évfordulóját ünneplő Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum. A megmérettetésen az ország nyolc hazai és egy németországi iskola szakács, cukrász és pincér tanulói adtak számot tudásokról a kiváló szakemberekből álló zsűri előtt.

Harmadik alkalommal rendezték meg Szentkirályon a településről elnevezett futóversenyt. Az esemény minden várakozást felülmúlt, hiszen a különböző távokra több mint háromszázan neveztek.

Egykoron Kecskemét egyik legismertebb vendéglátóhelye volt a Beretvás Szálló. Korabeli képeslapok, fotók sokasága örökítette meg a patinás épületet, mely a Zsinagóga szomszédságában állott.

Virágvasárnap alkalmából sonkafüstöléssel és kóstolóval egybekötött Húsvétra hangoló rendezvényt tartottak Kecskeméten, a Budai utcai nagypiacon.

Kétszáznegyven tojást fogyaszt el egy magyar ember évente. Ez a táplálék nagyon régóta a legolcsóbb fehérje forrása az embernek. Itthon mégsem képes a hazai termelői kör a fogyasztást teljesen lefedni. Húsvét előtt növekszik, de korántsem oly mértékben a fogyasztás, mint évtizedekkel ezelőtt.

Beköszöntött a tavasz, ideje metszeni a rózsákat. Szakember ad tippeket, hogyan is végezzük el a munkálatokat. Mint mondta, a szerves trágyát meghálálja a növény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában