Esemény

2024.03.30. 08:28

Sikert aratott a Nyuszi ül a fűben gyermekprogram Kalocsán – galériával

Emlékezetes húsvéti kalandra érkeztek azok a kisgyermekeket nevelő kalocsai családok, amelyek „Nyuszi ül a fűben” elnevezésű nagypénteki családi délelőttön vettek részt. A tavaszköszöntő húsvéti eseménynek helyet adó közművelődési központba lépő kicsiket meglepetés ajándék várta, majd Váczi Péterné vezetésével elsőként a Libuskáim lululu című interaktív mesejátéknak lehettek részesei.

Zsiga Ferenc

Akik kicsit később ébredtek, azok sem maradtak élmény nélkül. A kamarateremben berendezett alkalmi kézműves műhely valamennyi asztalánál, egyébiránt a kalocsai hagyományőrző kézművesség nagyágyúi, Kriptáné Halász Zsuzsanna népi iparművész és a nemrégiben a Hagyományok Házában megrendezett országos tojásdíszítő pályázaton harmadik helyezést elért Farkas Sándorné Terike útmutatása szerint kísérleteztek, pingálták, festették a hímes tojásokat, amelyeket aztán haza is vihettek. A programon résztvevő óvodapedagógusok irányítása, útmutatása mellett nagyon sok gyermek az előrerajzolt lapokat színezte ki, vagy önálló alkotást készített. 

húsvét, kézművesség, gyerekek
Sok érdeklődőt vonzott a kalocsai húsvéti program
Fotó: Zsiga Ferenc

A tavaszi arcfestés és csillámtetoválás kétségtelenül nagyon sok gyermeket, közülük is inkább a kislányokat hozta lázba, de az igazán nagy érdeklődést ezúttal is Fanti bohóc lufi hajtogatása váltotta ki. Nem ritkán 30-40 gyerek a szüleivel, ezúttal végtelen türelemmel várta, hogy ő is kapjon a bohóc kézügyességének, kreativitásának köszönhetően mindig más és más lufi nyusziból, lufi kiskutyából, lufi lepkéből, vagy a kívánsága szerinti lufi mesefigurából. Egy-egy alkotás úgy egy perc alatt készült el teljes pompájában.

A Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ szervezésében megtartott családi délelőtt végére elmondható volt: kevés olyan vidám gyerekkacagástól, gyermekzsibongástól teli program tölti meg a Közművelődési Központot, mint a nagypénteki, amelyre nem ritkán egy-egy család három generációja kísérte el a família szeme fényét.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában