Vásárhelyi Pál Általános Iskola

2024.03.07. 20:50

Német nyelvű versmondó versenyt rendeztek a kecskeméti iskolában – galériával, videóval

20. alkalommal tartottak német nyelvű versmondó versenyt a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában Kecskeméten. A legjobbak Baján, a német vers- és prózamondó verseny megyei fordulóján mutathatják meg versmondó tehetségüket.

Lizik-Varga Katalin

Alsó tagozatosok mérték össze versmondó tudásukat a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában csütörtökön délután. A gyerekek a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat és a Vásárhelyi Pál Általános Iskola közös szervezésében megvalósult rendezvényen bátor kiállásukkal és felkészültségükkel is bizonyították, hogy szeretik a német nyelvű verseket.

versmondó, verseny, német nyelv, Vásárhelyi Pál iskola
Alsó tagozatosok mérték össze versmondó tudásukat a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az eseményen Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok a városvezetés nevében köszöntötte a megjelent szülőket, a felkészítő pedagógusokat és a versmondó gyerekeket. 

A tanulókat Neuendorf Sebastian Jörgné, a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a legfontosabb az, hogy jól érezzék magukat ezen a versenyen a gyerekek. Mint mondta, büszkén gondolnak majd azokra a diákokra, akik a kecskeméti versenyt követően Baján képviselik majd az iskolát és a várost.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában