Útinform

2024.03.03. 07:46

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan.

útinform, közlekedés, forgalomkorlátozás, útlezárás
Több helyen is dolgoznak az utakon Bács-Kiskunban
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Gyorsforgalmú utak:

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza térségében napközben a szalagkorlátot mossák, valamint szemetet szednek. A 118-as és 107-es kilométer között, az aktuális munkaterületnél a belső sávot lezárják.

– Szatymaz és Kistelek között délelőtt kátyúznak. A 152-es és 142-es kilométer között sávzárásra készüljenek!

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak. A fél útpályát lezárták.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás térségében a vasúti átjárót javítják. A 35-ös kilométernél augusztus végéig a forgalmat helyben ideiglenes kiépített terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton, Soltvadkert határában, a 34-es kilométernél, illetve a 40-es kilométernél is csomópontot építenek. Ez okból kifolyólag a fél útpályát lezárták.

– Soltvadkert-Selymes városrészében, a 42-es kilométer közelében felújítják a vasúti átjárót, ezért azt lezárták. A forgalmat egy közelben megépített ideiglenes átjárón keresztül terelik. A nyomvonalváltozás miatt jelentős sebességkorlátozást vezettek be. A munka várhatóan augusztusig tart.

Az 54-es főúton, Soltvadkert határában, a 43-as kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Várhatóan a hónap közepéig félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat a forgalom.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

Kamionstop:

A kamionstop vasárnap este 10 óráig van érvényben. Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad „hazagurulni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában