Összefoglaló

2024.03.09. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 9.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A 2021-ben felújított ingatlan egyedülálló lehetőség azok számára, akik egy kényelmes, modern otthont keresnek gyönyörű, természetközeli környezetben. A házban van egy jól felszerelt wellness részleg is, ami extra kényelmet nyújt. Az energiaellátásról pedig napelemrendszer gondoskodik.

szenior örömtánc, tánc, szépkorúak
Gyere táncolj még! címmel rendezték meg a szenior örömtánc országos találkozót Kecskeméten
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Ordason 1968-ig volt hajóállomás, itt rakták hajóra a helyi és környékbeli terményeket, és szállították a budapesti piacra, de a személyforgalom is jelentős volt. Aztán megszűnt a hajózás, később még volt egy kísérlet, amikor olajszállító tankhajók kötöttek ki, de már vagy negyedszázada csak a partifalba betonozott kikötőtámaszok, parti kikötőbakok, és az egykori mutatós, mára megkopott, elhanyagolt állapotú épület emlékeztetett az egykori ordasi kikötőre. Mostanra azonban megszülettek a tervek a kikötő fejlesztésére, ahol akár már az idei szezonban megindulhat a személyhajó forgalom.

Tűz ütött ki a visegrádi Hotel Silvanusban, a szállodát kiürítették.

Az új tarifa- és kedvezményrendszer első hetében több mint háromszázezret váltottak a vármegye- és országbérletekből, és több mint 20 ezer darabot ezek napijegy változataiból – közölte a MÁV-Volán-csoport az MTI-vel szombaton.

Szombaton tartották a XII. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé megnyitóját a Cifrapalotában, ahol 137 alkotó ugyanennyi művét, sorozatát állították ki. A 22 éves történetre visszatekintő, kétévente megrendezett legnagyobb és legjelentősebb Kárpát-medencei (ökumenikus) keresztény kiállítási sorozat idei témája a prófécia.

Állandó kiállítás nyílt Felhővel a lélek rokon címmel szombaton a szalkszentmártoni Petőfi Sándor Emlékházban. A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi 200 ideiglenes kollégium támogatásával, a Petőfi Irodalmi Múzeum közreműködésével újult meg. A programot Gulyásné Horváth Tünde polgármester nyitotta meg, ünnepi beszédet mondott Rideg László, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés elnöke.

Az OTP Bank liga 24. fordulójában a Kecskemét a Kisvárdát fogadta a Széktói Stadionban. A KTE Horváth duplájával és Banó-Szabó nagyszerű góljával 3-1-re nyert.

Gyere táncolj még! címmel rendezték meg a szenior örömtánc országos találkozót Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. Több száz táncolni szerető idős jött össze a szombati eseményen.

Virágokat ajándékozott lakóközösségeknek szombaton a kecskeméti Fejlesszük Együtt Városfejlesztő és Közösségteremtő Egyesület, hogy szebbé tegyék a társasházak előkertjeit. A jótékony megmozdulást közös ebéd fűszerezte.

Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője volt a Rádió 1 Gong Téma című műsorának vendége, akivel a városrész aktuális kérdéseiről beszélgettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában