Szépkorúak

2024.03.09. 16:38

Több száz idős örömtáncolt Kecskeméten – galériával, videóval

Gyere táncolj még! címmel rendezték meg a szenior örömtánc országos találkozót Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban. Több száz táncolni szerető idős jött össze a szombati eseményen.

Sebestyén Hajnalka

A szenior örömtánc Kecskeméten is több éve hódít az idősek körében, főként a hölgyek döntenek ezen vidám mozgásforma mellett. A Szenior Örömtánc csoportot Szász Istvánné Iluska, a Hello 60 örömtáncosokat Szűcsné Gyöngyösi Ildikó vezeti. A szombati országos örömtánc találkozón mindkét csoport fellépett. 

senior örömtánc, tánc, Kecskemét
Több száz szenior örömtáncos ropta együtt Kecskeméten
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A rendezvény megnyitóját megtisztelte jelenlétével Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Köszöntőjében kiemelte, Kodály városában vagyunk, és ahogyan a neves zenekutató mondta, „A zene legyen mindenkié!”, így a tánc is, kortól függetlenül. 

A szervezők Szemereyné Pataki Klaudiát, a jelenlévő Engert Jakabné alpolgármestert és Szamler László önkormányzati képviselőt is megajándékozták. 

Az örömtáncok bemutatója előtt a házigazdák a méltán híres Kecskemét Táncegyüttest kérték fel egy rövid műsorra, melyet ezúttal a Parázs csoport képviselt, melyben több tag is elmúlt már 60-70 éves, de a néptáncot ugyanolyan magas színvonalon művelik, mint egykoron. 

Az országos örömtánc találkozóra 29 csoport érkezett hazánk különböző településeiről, és határon túlról. Bács-Kiskun vármegyéből a kecskemétiek mellett kiskunfélegyháziak és izsáki örömtáncosok szerepeltek a fellépők között. 

Először a két kecskeméti örömtáncos csapat lépett fel, majd a szervezők egy nagy közös táncra invitálták a több száz résztvevőt, mielőtt folytatódott volna az örömtáncosok egyéni műsora.


 A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában