Zöld Küldetés Egyesület

2024.03.22. 08:20

Esőkertet építettek a kecskeméti tanulók – galériával, videóval

A kecskeméti Zöld Küldetés Egyesület újabb komoly munkába kezdett, így csütörtökön délután a Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanulóival összefogva közösen esőkertet építettek az iskola melletti zöld területen.

Orosz Fanni Flóra

Az esőkertek a természetes erdők működését utánzó, mesterségesen létrehozott, mélyedésben kialakított életközösségek. Céljuk a csapadék kezelése, összegyűjtése, elnyelése, szűrése, helyben tartása, hasznosítása, melyet a talajszerkezet átalakításával és a növényzet közreműködésével, valósítunk meg. Ezt a Vásárhelyi Iskolás diákok is megtanulhatták, hiszen a kertészkedős délután egy gyors, elméleti tanagyaggal kezdődött, amit Farkas Barta Kata, a Zöld Küldetés Egyesület elnöke tartott a fiatal természetbarátoknak.  

esőkert, Vásárhelyi Pál Általános iskola, Zöld küldetés egyesület
Esőkertet építettek a kecskeméti tanulók
Fotó: Bús Csaba

Az esőkert a víz hete programsorozat keretén belül jött létre, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola melletti diófás területen a tetőről lefolyó esővíz hasznosítására. A gyerekek kifejezetten élvezték a közös munkát, amihez szerencsére jó idő is társult, így semmi sem gátolhatta a zöld kezdeményezés létrejöttét.  

 

Az esőkert megépítésének projektjében támogató segítséget nyújtott Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Bácsvíz Zrt. és a Zöld Küldetés Egyesület. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában