Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat

2024.03.13. 13:40

Tavaszi Diákfórumot tartottak Kecskeméten – galériával

A Kecskeméti Gyermek-és Ifjúsági Önkormányzat évek óta megrendezi az Őszi és Tavaszi Ifjúsági- és Diákfórumát, ahol a diákságot érintő kérdésekben interaktív előadásokkal segítenek.

Orosz Fanni Flóra

Március 12-én diákokkal telt meg az Ifjúsági Otthon Kecskeméten, hiszen ezúttal is a Tükörterem adott otthont a már hagyományos fórumnak. Az egész napos rendezvény szervezői, a KGYIÖK tagjai maguk is diákok, így pontos rálátásuk van a fiatalokat érintő problémákra, igényekre, az eseményt pedig ennek megfelelően tervezik évről évre. Minden fórum konkrét tematikára épül, idén tavasszal a diákönkormányzatok és a diákélet állt a középpontban.  

1710329196660
A Tavaszi Fórumot végül Dovicsin Máté, a KGYIÖK elnöke nyitotta meg
Fotó: Orosz Fanni Flóra

A reggel nyolckor kezdődő esemény megnyitóján a Kecskeméti Önkormányzat részéről megjelent Engert Jakabné alpolgármester és Nemcsik Mátyás képviselő, a civil szervezeteket pedig Gál Zsombor, a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke képviselte. 

Engert Jakabné alpolgármester felhívta a diákok figyelmét a színes városi eseményekre, közülük pedig kiemelte az áprilisban tartandó Kárpátmedencei Ifjúsági Találkozót, melynek célja a kapcsolatépítés és a közös gondolkodás. A többnapos rendezvényen workshopokon, interaktív programokon lehet majd részt venni, de természetesen a szórakozásra is marad idő, hiszen koncertekkel is készülnek a szervezők. 

Nemcsik Mátyás évek óta a kecskeméti diákélet felvirágoztatásának élharcosa, aki kiemelte, hogy a fórum nem csak kapcsolatépítés céljából lehet hasznos, de a diákság és az önkormányzat közötti kommunikációnak is hatékony eszköze lehet egy-egy ilyen alkalom. A képviselő továbbá felhívta a figyelmet a hunyadivárosi és a széchenyivárosi közösségi házak kínálatára, ugyanis számtalan érdekes, színes programmal készülnek hétről hétre. 

A Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület elnöke Gál Zsombor elmesélte, hogy miért is jó részese lenni egy civil szervezetnek (a kapcsolat- és tapasztalatszerzésen túl) és mindenkit buzdított a részvételre. 

A Tavaszi Fórumot végül Dovicsin Máté, a KGYIÖK elnöke nyitotta meg, és kívánt hasznos időtöltést a workshopokkal és interaktív programokkal dúsított egésznapos rendezvényhez.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában