Március 15.

2024.03.14. 18:09

Diákok műsorával ünnepeltek Bácsalmáson – galériával

Csütörtökön, a déli harangszó elhangzása után több száz diák és pedagógus, valamint néhány maroknyi felnőtt gyűlt össze a Bácsalmási Körzeti Általános Iskola és a Művelődési Központ előtti téren, hogy megemlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról.

Juhász Jenő

A bácsalmási óvodák nagycsoportosai és az általános iskola tanulói már néhány nappal ezelőtt megkezdték az ünnepre való hangolódást. Az apróságok az óvónők és a dajkák közreműködésével nemzeti színű kokárdákat és egyéb jelképeket készítettek papírból, amit még a városi ünnepség előtt helyeztek el a Kossuth-szobornál. Az iskolások pedig az előadásokra (próza és ének) való felkészülés során idézték fel a korábbi eseményeket.

ünnepi műsor, diákok, megemlékezés
Diákok műsorával ünnepeltek Bácsalmáson
Fotó: Juhász Jenő

A koszorúzási ünnepségen Marián Kata, a Bácsalmási Kulturális Központ igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, majd ezt követően az általános iskolások adtak ünnepi műsort. A 6. a osztályból Somoskövi Zétény, Deák Luca, Vőneki Inez, György Anna, Fritz Luca, Princ Attola, Hevesi Ákos, Bende Dominik, „ Zuháng Vendzsi”, Farkas Borka, Verbászi Gergő és Páncsics Máté. Harmonikán játszott Mikó Norbert 6. b osztályos tanuló, a felső tagozatos kórus pedig az 5. osztályból állt össze. Felkészítő tanárok: Simon Csaba és Szente Alfonz Gergely volt.

Németh Balázs polgármester ünnepi köszöntője után az önkormányzatok (városi, bácsalmási német és a horvát), intézmények (járási hivatal, általános iskola, gimnázium, alapszolgáltatási központ, önkormányzati tűzoltóság), civil szervezetek( római katolikus egyházközség, bácsalmási németek egyesülete, bunyevác horvátok egyesülete, 1956-os Magyar Nemzetőrség) és a pártok( FIDESZ Magyar Polgári Szövetség, Kereszténydemokrata Néppárt) helyezték el a megemlékezés koszorúit.

A rendezvény lebonyolításában aktívan részt vett a bácsalmási rendőrőrs és a polgárőrség, 1956-os Magyar Nemzetőrség, valamint a gimnáziumi honvéd kadétok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában