Jelentkezés

2024.03.25. 20:30

Mutatjuk, mikor lesz a beiratkozás Kecskemét óvodáiban

Az óvodai jelentkezést a 2024/2025. nevelési évre Kecskemét valamennyi önkormányzati fenntartású köznevelési intézményében 2024. április 24. szerda és 25. csütörtök, 8 és 18 óra között tartják – közölte dr. Temesvári Péter kecskeméti jegyző.

Horváth Péter

A közleményben szerepel, hogy a gyermeket harmadik életéve betöltésétől lehet felvenni az óvodába. A jegyző hozzátette, hogy óvodába felvehető az a gyermek, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, ha az adott településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és akkor, ha teljesíthető a felvétele. A Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata fenntartásában működő valamennyi óvoda fogadja az integráltan nevelhető sajátos nevelési igényű gyermekeket.

beiratkozás, óvoda, jelentkezés
Mutatjuk, mikor lesz a beiratkozás Kecskemét óvodáiban
Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

Jelentkezéskor a szülő (gondviselő) gyermekével együtt érkezzen, és vigye magával a saját és gyermeke személyi azonosítóját, lakóhelyét, illetve tartózkodási helyét tartalmazó igazolványt, és a gyermek esetleges betegségeit igazoló dokumentumokat. Továbbá amennyiben a gyermeke halmozottan hátrányos helyzetű, vagy napközbeni ellátását biztosítani kell, úgy az ezt igazoló dokumentumokat, vagyis a jegyzői határozatot és a szülő vagy szülők nyilatkozatát. Szükség van még a szülő vagy szülők munkáltatói igazolására is a beiratkozáshoz.  

A felvételi kérelem elutasítása esetén a döntés közlésétől számított 15 napon belül a szülők Kecskemét Megyei Jogú Város Jegyzőjének címzett, de az érintett intézménynek (óvodának) beküldött érdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.

A jegyző közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy az óvodaköteles gyermek beiratkozásának elmulasztása szabálysértésnek minősül. Amennyiben a szülő nem tesz eleget kötelességének, a Kecskeméti Járási Hivatal elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó foglalkozáson való részvételt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában