Baja

2024.03.12. 18:26

Megalakult a Bácskaiak a Városért Egyesület, László Károly a polgármester-jelöltjük

A Bácskaiak a Városért Egyesület közösségi oldalán tette közzé megalakulásának hírét. Közleményük szerint a bácskai településeken és Baján élő lakosok, civilek összefogása érdekében jött létre.

Márton Anna

Az egyesület társadalmi céljai: „A bácskai és a bajai polgárok cselekvő részvételén alapuló, a város és a térség fejlődését elősegítő közélet erősítése, fejlesztése. Baja Megyei Jogú Város és a környező települések történelmi hagyományainak és gazdasági, kulturális örökségének ápolása, az itt élő lakosság összetartozásának és összefogásának erősítése. Olyan közösség építése, amely elősegíti a városért, annak egyes városrészeiért tenni akaró polgárok és szervezeteik egymásra találását és a városért történő összehangolt és együttes tevékenységét. Elősegíteni a polgárok és szervezeteik emberi és polgári jogainak hatékony érvényesülését, álláspontjuk és véleményük közérthető megjelenítését és egységes fellépését a megyei jogú város szerepkör sikeres betöltése érdekében a helyi társadalom felé. A további célkitűzéseink között szerepel, hogy a megyei jogú város szerepkör sikeres betöltése érdekében Baján, a 2024. évi helyhatósági választáson jelölőszervezetként elindulunk.”

polgármester jelölt, Baja, egyesület
Megalakult a Bácskaiak a Városért Egyesület, László Károly a polgármester-jelöltjük
Fotó: Márton Anna

A Bácskaiak a Városért Egyesület polgármester-jelöltje László Károly. Mint írják: László Károlyt szociális érzekenysége, tapasztalata és a város fejlesztése iránti elkötelezettsége teszi őt az egyesület kiváló választásává.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában