Kertváros

2024.03.26. 18:50

Új, akadálymentes játszótér épül Kalocsán

A Kertváros külső részén mindeddig annak ellenére nincs játszótér, hogy sok gyermekes család lakik ott. Ez most megváltozik, ugyanis a Szerencsejáték Zrt., a Fogyatékos Emberek Szervezeteinek Tanácsa (FESZT) és a Spanyol Vakok Nemzeti Szervezete (ONCE) háromoldalú megállapodás értelmében úgynevezett befogadó játszótér építési program indult.

Zsiga Ferenc

Az országban 2017 óta összesen 28 befogadó játszóteret adtak át, és idén újabb öt játszótér valósulhat meg. Az egyik immár bizonyosan Kalocsán, a Kertvárosban, miután a képviselő-testület a múlt heti ülésén elfogadta a felajánlást.

akadálymentes, játszótér, beruházás
Új, akadálymentes játszótér épül Kalocsán
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A tanácskozáson elhangzott, hogy a Szerencsejáték Zrt. a program keretében felajánlotta, hogy a város területén térítésmentesen létesítene befogadó játszóteret.

A létesítendő játszótéren a gyermekek a fogyatékkal élő társaikkal való együtt játszás élményén keresztül válhatnak majd elfogadó, nyitott felnőttekké. – A játszótéren megjelenő játszótéri elemek olyan, az együtt játszás lehetőségét nyújtó játékok lesznek, amelyek nem feltétlenül speciális kialakításúak, de hozzáférhető játékélményt biztosítanak, megfelelő eszközkiképzéssel, burkolattal, megközelítési felülettel, akadálymentes közlekedési pontok biztosításával – mondta Filvig Géza polgármester.

Hozzátette, hogy a felajánlás nyomán a kalocsai önkormányzat számára is lehetőség nyílik egyedi, a városhoz szorosan kapcsolódó tematika kiválasztására. Ilyenek lehetnek például a kalocsai hímzés motívumai, a fűszerpaprika, vagy a helyi élővilág.

Az esztétikusabb megjelenés érdekében kiemelt figyelmet fordítanak a környezetformálásra is, illetve a kiegészítő- és díszítőelemekre, valamint az egységesen megtervezett szülői tájékoztató táblák elhelyezésére. A tervek szerint a játszótér mellett akadálymentes parkolót is kialakítanak– derült ki a testületi ülésen elhangzottakból.
 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában