KunfehérTor

2024.03.05. 19:00

Nyolcszázezer forint gyűlt össze a kunfehértói óvodásoknak

Két hete rendezték meg a KunfehérTor hagyományőrző falusi disznóvágást, ahol rekordösszegű pénz gyűlt össze a Mosolyvár Óvoda és Mini Bölcsőde Rosszcsontok Alapítvány számára.

Pozsgai Ákos

A valamivel több mint nyolcszázezer forintot és a hozzájáró jelképes elismervényt a polgármesteri Hivatalban adta át Huszár Zoltán polgármester és Nagypál Szilvia, a művelődési ház vezetője, a KunfehérTor főszervezője Angyalné Maróti Tímeának, a Mosolyvár Óvoda és Mini Bölcsőde vezetőjének.

disznótor, adomány, kunfehértor, óvoda
Felvételünk a kunfehértói disznótoron készült
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

Az ünnepélyes átadáson elhangzott, hogy az alapítvány az összegyűlt pénzt az óvoda körüli kültéri fejlesztésekre fogja fordítani.  Az óvoda bejáróját, valamint az intézmény előtti járdát szeretnék térkővel borítani, és egy ovifoci-pálya építésének az előkészületére is jutna az összegyűlt adományból. Emellett a bölcsőde udvarán az homokozó fölé szeretnének egy napvitorlát vásárolnának és feszítenék ki, hogy árnyékot biztosítson a gyerekek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában