Összefoglaló

2024.03.04. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 4.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Wolfgang Köbel természetgyógyász, fitoterapeuta hormonspecialista a bajai Ciszterci Házban tartott előadást, melynek középpontjában az ember és a gyógyulás volt. A NEWSTART egy angol mozaikszó, összetevői már régóta szolgálnak az egészséges életmód 8 alapkövének bemutatására.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Már fektetik az új síneket Kiskunhalason
Fotó: Pozsgai Ákos

Fektetik a síneket Kiskunhalas felől Pirtó irányába az épülő Budapest-Belgrád vasút új nyomvonalán. Kedden, szerdán és csütörtökön három külterületi vasúti átjárót is lezárnak teljes szélességében egy-egy napra a munkálatok idejére a több méter hosszú munkagép miatt.

Csalás miatt folyt eljárás a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy férfival szemben még tavaly. A gyanúsított letartóztatása során védőügyvédje híváslistája megszaporodott. A sértett és annak lánya ugyanis megszerezte a számát, és rajta keresztül próbáltak kapcsolatba lépni az elkövetővel. Az ügyvéd ugyan többször felvilágosította őket, hogy nem tud segíteni, de nem szűnt meg a zaklatás.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás miatt emelt vádat egy autószerelővel szemben, aki a műhelyében kokaint és amfetamint, valamint a bűntársa által nagy tételben termesztett marihuánát árult, emellett Magyarországon nem engedélyezett, a feketepiacon beszerzett pontecianövelő gyógyszereket is tartott.

Sportpálya névadó ünnepséget tartottak szombaton Fülöpjakabon. A pálya a képviselő-testület döntése alapján a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt, Bakró László nevét viseli a jövőben. A pályaavató alkalmával megalakulásának 25 évfordulóját ünnepelte a Fülöpjakabi Sport Egyesület.

A hagyományaikhoz, értékeikhez ragaszkodó uszódiak, a falu református közössége disznóvágást rendezett  szombaton. A végig jó hangulatú disznóvágásnak a paraszti életformát őrző Boldizsár Emlékház és annak kemencével, fedett közösségi térrel rendelkező udvara adott helyet. 

A helyszínen érték tetten az illegális szemetelőket a Nagybaracskai Polgárőr Egyesület polgárőrei és Bögi István András polgármester, akik lakossági bejelentésre vonultak ki pénteken. 

Az elmúlt két hétben olvasóink több ezer voksot adtak le az Év sportolója közönségdíj szavazásán. Mutatjuk a győzteseket.

A Vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kéthetes gyakorlat-sorozatot tart a kecskeméti légibázison. A múlt héten kezdődött, és a héten folytatódó gyakorlaton főként a radar- és a rádióadás zavarásának kezelését gyakorolja a hajózó állomány. Erről és a pilóták idei hazai és nemzetközi gyakorlatairól is beszélt Gróf Gergely ezredes, a dandár parancsnoka a hétfői sajtótájékoztatón.

2021 augusztusában súlyos buszbaleset történt Szabadbattyán térségében. Az autóbusz éppen egy horvátországi nyaralásból tért haza a két sofőrrel együtt, 56 utassal a fedélzetén. Hajnali 5 óra előtt néhány perccel megtörtént a baj: a jármű az oldalára fordult. Összesen nyolcan vesztették életüket, köztük a volán mögött ülő M. László, illetve a váltótárs, K. János édesanyja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában