Bűnügy

2024.03.04. 09:19

Vádemelés: műhelyében árulta a drogot a félegyházi autószerelő

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás miatt emelt vádat egy autószerelővel szemben, aki a műhelyében kokaint és amfetamint, valamint a bűntársa által nagy tételben termesztett marihuánát árult, emellett Magyarországon nem engedélyezett, a feketepiacon beszerzett pontecianövelő gyógyszereket is tartott.

Baon.hu

A vád szerint a kiskunfélegyházi autószerelő 2021-ben a műhelyében megismerkedett a tiszaalpári bűntársával, aki pénzszerzési lehetőségként nagy tételben marihuánát ajánlott fel neki továbbértékesítésre. Az autószerelő élt a lehetőséggel, és először 2021 októberében 6 millió forint, majd 2022 tavaszán 5 millió forint értékben vásárolt tőle a vákuumcsomagolt drogból, amit közel 2,5 millió forint haszonnal tudott eladni.

drog, autószerelő, bűnügy
Műhelyében árulta a drogot az autószerelő
Forrás: ugyeszseg.hu

Az üzleti siker után a nagykereskedő bűntárs úgy döntött, maga fogja termeszteni a korábban másoktól beszerzett kannabiszt. Internetes tájékozódást követően hővédő fóliasátort, ledlámpákat, elszívó ventillátorokat, az öntöző rendszer kiépítéséhez csöveket és csepegtetőket, valamint a rendszer automatizálásához időzítőkapcsolókat szerzett be és tiszaalpári garázsa tetőterében kender termesztésbe fogott. Néhány hónap múlva a saját szüretelésű marihuánából 4 kilogrammot értékesített autószerelő bűntársának, aki emellett más forrásból kokaint, extasyt, amfetamint és dizájner drogot is beszerzett, amikkel a műhelyében kereskedett.

drog, autószerelő, bűnügy
Garázsa tetőterében kender termesztésbe fogott a férfi
Forrás: ugyeszseg.hu

A kiskunfélegyházi nyomozók az autószerelőtől elfogásakor a jelentős mennyiség alsó határának 12-szeresét meghaladó hatóanyag tartalmú kábítószert és dizájner drogot foglaltak le. A kutatás során kiderült, hogy a férfi a műhelyben 196 napra elegendő, illegálisan beszerzett potencianövelő készítményt is tartott, amelyek gyártási körülményei nem ismertek és amelyek forgalmazását sem az európai, sem a magyar gyógyszerügyi hatóság nem engedélyezte.

Az ügyészség mindkét férfit kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, emellett az autószerelő férfinak jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabása mellett vagyonelkobzást indítványoz az ügyészség.

Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában