Kecskeméti Rendőrkapitányság

2024.03.04. 08:54

Egy éven át, közel kétezer alkalommal zaklatott telefonon egy ügyvédet a tiszakürti nő

Csalás miatt folyt eljárás a Kecskeméti Rendőrkapitányságon egy férfival szemben még tavaly. A gyanúsított letartóztatása során védőügyvédje híváslistája megszaporodott. A sértett és annak lánya ugyanis megszerezte a számát, és rajta keresztül próbáltak kapcsolatba lépni az elkövetővel. Az ügyvéd ugyan többször felvilágosította őket, hogy nem tud segíteni, de nem szűnt meg a zaklatás – közölte a vármegye rendőrsége a police.hu oldalon.

Tapodi Kálmán

Mint közzétették: ahogy telt az idő, a férfinak lett elég pénze, hogy megtérítse a bűncselekménnyel okozott több mint félmilliós kárt. Az összeg átadásával ügyvédjét bízta meg, aki eleget is tett kérésének. 

telefon, zaklatás, bűnügy
Egy éven át, közel kétezer alkalommal zaklatott telefonon egy ügyvédet a tiszakürti nő
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

A sértett egészségügyi problémái miatt a lánya vette át a pénzt, akit a jogász megkért a személyes találkozón, hogy ne keresse többet. Ám ennek ellenére a zaklatás nemhogy megszűnt volna, felerősödött, hívás- és SMS-cunami érkezett a nőtől, aki zsarolással még több pénzhez szeretett volna hozzájutni.

Az ügyvéd egy év alatt kétezer hívást és SMS-t kapott, naponta több tucatszor kereste a 44 éves tiszakürti nő. Az ügyvéd azonban 2022. december 31-én megelégelte ezt, és feljelentette az asszonyt, akit gyanúsítottként hallgattak ki zaklatás miatt. A rendőrök a vizsgálatot befejezték, és megküldték az iratokat az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában