Eljárás

2024.02.08. 10:00

Sikeres közbeszerzéseket tudhat maga mögött a bajai önkormányzat

Tavaly közel 400 millió forint értékben indult az önkormányzat nevében hat közbeszerzési eljárás.

Rab Rita

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A közbeszerzési értékhatárt el nem érő, ám nettó 2 millió forintnál nagyobbnak becsült beszerzésekből 32 eljárás futott végig, összesen nettó 145 millió forint értékben, ezek döntő többsége szolgáltatás volt 52 millió forint értékben, míg építési beruházásra ebben a körben 40 millió forintot meghaladó összeg jutott. 

Egyebek mellett ez olvasható a polgármesteri hivatal 2023. évi működéséről készített jegyzői összegzésből. A dokumentumot legutóbbi ülésén fogadta el a képviselő-testület. Dr. Papp Zoltán terjedelmes és részletes beszámolójából tudható: a Városfejlesztési Iroda 18 európai uniós és 9 nemzeti finanszírozású projekt mellett 36 önerős beruházás, felújítás ügyeit intézte, 29 fejlesztés terveinek elkészíttetésén túl 38 projekt garanciális időszakát felügyelte, azaz összesen 130 projekt előkészítésében, megvalósításában, koordinálásában vett részt.

Összehasonlításul: a 2018-ról készített hasonló dokumentumban 90 projekt szerepelt, 21 európai uniós, 18 pedig nemzeti finanszírozásban, az önerős beruházások körébe 23-t soroltak − tette közzé Baja város a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában