Sikeres pályázat

2024.02.19. 18:15

Pedagógiai asszisztens: újabb képzést szerezhetnek a romák Halason

Összesen tizennyolc roma nő kezdte meg tanulmányait a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megvalósuló képzési program keretében, egy nyertes kormányzati pályázatnak köszönhetően. A sikeresen vizsgázók közül nyolc résztvevőnek biztos munkahelyet fog kínálni a tankerület, a cél azonban az, hogy a többiek is el tudjanak helyezkedni a megszerzett képesítéssel – jelentette ki Szűcs Csaba, Kiskunhalas alpolgármestere.

Pozsgai Ákos

Összesen tizennyolc roma nő kezdte meg tanulmányait a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében megvalósuló képzési program keretében

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elmúlt tíz évben a beruházások, a fejlesztések mellett az oktatás is kiemelt szerepet kapott a Kiskunhalasi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat működésében, és ebben minden segítséget megadott és megad továbbra is a város önkormányzata. 

– Ezt a munkát folytatjuk tovább, hiszen a megszerzett tudást nem veheti el senki – hangoztatta Szűcs Csaba a pedagógiaiasszisztens-képzés első napján a Rostás László Cigány Közösségi Házban.

Fotó: Pozsgai Ákos

– A tanfolyamon résztvevők közül az érettségi vizsga után már többen részt vettek a nemzetiségi önkormányzat korábbi években szervezett különböző tanfolyamain. – Nagy utat tettünk meg közösen, kezdtünk a dajkaképzéssel, majd folytattuk a szociálisasszisztens-képzéssel, most pedig a pedagógiaasszisztens-képesítést szerezhetik meg a résztvevők, akik közül többen már eddig is különböző oktatási intézményekben dolgoztak. Fontos azonban, ha gyerekekkel foglalkoznak, akkor legyen meg a szükséges szakképesítés, hogy minél jobban tudják segíteni a fiatalokat, valamint a pedagógusok munkáját – emelte ki az alpolgármester.

Elmondta azt is, hogy a tankerülettel történt előzetes egyeztetés alapján nyolcan biztosan valamelyik iskolában fognak tudni dolgozni, viszont a többi sikeres vizsgázónak is segítséget fognak nyújtani abban, hogy a megszerzett új képesítéssel mielőbb munkába tudjanak állni. 

– A halasi nemzetiségi önkormányzat jelentős eredményeket tudott eddig elérni a romák felzárkóztatása terén, kiemelt helyen szerepel az oktatás és a foglalkoztatás – fűzte hozzá a roma ügyekért is felelős alpolgármester, aki úgy fogalmazott, hogy először az oktatásnak kell rendben lennie ahhoz, hogy a foglalkoztatásban is eredményeket tudjanak elérni, és biztos megélhetést találjanak a helyi munkaerőpiacon.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában