Családi program

2024.02.04. 17:00

Minden várakozást felülmúlt a résztvevők száma a halasi folkfarsangon – galériával

A szervezők várakozását is felülmúlta a résztvevők száma a második alkalommal megtartott halasi folkfarsangon a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, ahol kicsiket és nagyokat egyaránt vártak.

Pozsgai Ákos

Az ingyenes családi programon a korábbinál jóval többen vettek részt

Fotó: Pozsgai Ákos

Juhász Eszter, a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola néptáncpedagógusa és Györgyiné Szekeres Csilla, az Így tedd rá! népi játékokat és táncot magába foglaló komplex pedagógiai program foglalkozásvezetője hagyományteremtő céllal második alkalommal szervezték meg a folkfarsangot. Az ingyenes családi programon a korábbinál jóval többen vettek részt. 

– Próbáltunk minden korosztályt megmozdítani a farsangi ünnepkörhöz köthető népi gyermekjátékokkal, mondókákkal és táncokkal. Moldvai táncokon volt a hangsúly, de Bukovinai és sok más tájegységen fellelhető játékokkal és táncokkal is tarkítottuk az eseményt – sorolta a program szakmai részleteit Györgyiné Szekeres Csilla, aki elmondta azt is, hogy a közös éneklés során az „A a a, a farsangi napokban” című népdalra esett a választásuk, emellett kézműves foglalkozás is várta a gyereket, volt fakanálból és hurkapálcából készítettek kiszebábot. Színezőkkel és arcfestéssel is kedveskedtek a kicsiknek. 

A színes családi program létrejöttéhez a Martonosi Pál Városi Könyvtár az ingyenes helybiztosítással járult hozzá, a gyerekeknek és a szülőknek nassolni valóval is készültek a szervezők, akik további közös alkalmakat terveznek, így várják az óvodás és iskolás gyerekeket a már hagyományos nyári táborukba is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában