250 év

2024.02.02. 19:43

Jubileumi képeskönyv mutatja be Kiskunfélegyházát – galériával

Hatalmas érdeklődés mellett mutatták be a 250 éve város Kiskunfélegyháza című jubileumi képeskönyvet pénteken a városháza dísztermében. Az ünnepi kiadvány Félegyháza várossá válásának 250 éves évfordulójára készült és azt hivatott bemutatni, mivé fejlődött ez a település két és fél évszázad alatt. A könyv megalkotásában három személy vállalt főszerepet: Rosta Ferenc, alpolgármester, a könyv írója és szerkesztője; Görög Anita, fotográfus és szerkesztőtárs; valamint Nagy Ferenc, grafikus.

Vajda Piroska

Csányi József, polgármester ismertette a könyvet

Az ünnepi könyvbemutatón megjelent vendégeket Csányi József, polgármester köszöntötte. Elmondta, 1774. február 4-én Mária Terézia úgy gondolta, hogy megérdemli ez a település azt, hogy mezővárosi rangot kapjon. Elmondhatjuk, hogy abban az időben a városnak jelentősebb szerepet szántak, ez az idők folyamán egy kicsit elhalványult, de nekünk az a feladatunk, hogy ezt tovább emeljük és az eredeti célt beteljesítsük az itt élő emberek tehetsége és szorgalma által – fogalmazott a városvezető. Hangsúlyozta a képeskönyv, nem elsősorban az elmúlt negyed évezredet mutatja be, sokkal inkább az utóbbi évek, illetve napjaink sokszínűségét prezentálja. Igyekszik megmutatni kedves, barátságos virágos városunkat, ahol az itt lakók szeretnek élni, dolgozni és ahol pihenést, megnyugvást találhatnak. 

Csányi József ünnepi gondolatai után Rosta Ferenc, alpolgármester a könyv szerzője idézte fel a kiadvány megvalósításának jelentősebb állomásait, majd Görög Anita mesélt a képek elkészítéséről. 

A jubileumi képeskönyvet lapozgatva megismerheti az olvasó város nevezetességeit, a városrészeket, a pihenőparkokat, a külterületeket. Bepillantást nyerhet Kiskunfélegyháza sokszínű kulturális életébe, jeles ünnepeibe. Megismerheti a város díszpolgárait, sportolóit, művészeti. De képet kaphat a város gazdaságáról is. Ugyanakkor megtudhatja az olvasó azt is, miért is kapta Félegyháza az iskolaváros elnevezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában