Baja

2024.02.07. 18:37

Egy hónapja nincs fűtés a Bácskai Kultúrpalotában

Egy hónapja szünetel a fűtés Baja egyik közintézményében, a Bácskai Kultúrpalotában.

Márton Anna

Fotó: Beküldött fotó

Elektromos hősugárzóval próbálnak enyhíteni a hidegen, a dolgozók és a rendezvényeken részt vevő civilek személyesen is megtapasztalhatták. A problémáról a közösségi oldalon írt az egyik bajai portál, melyre a 2021 óta az épületben működő Bácskai Művelődési Központ közösségi oldala egy névtelen hozzászólásban válaszolt.

Mint írták: a 2011-es felújítást követően a folyamatos karbantartás 10 éven keresztül elmaradt munkák miatt a fűtésrendszer mára teljesen tönkrement, javítása több 10 millió forint összegű lenne. „Jelenleg azon dolgozunk, hogy költséghatékony, gyors és hosszú távon fenntartható megoldást találjunk az épület korszerű és komfortos működésére. Ezúton is kérjük szíves türelmüket és megértésüket.”

Információk szerint azonban a Bácskai Kultúrpalota fűtésének karbantartását készenléti szerződés alapján az a cég végezte, aki a fűtéstechnikát kiépítette. Az új városvezetés 2020-ban szerződést bontott velük. Úgy tudni, azóta számos kísérlet történt a karbantartásra, de mára már teljesen tönkrement a rendszer.

A Bácskai Kultúrpalotában nemcsak a zord időjárással szembesülnek azok, akik belépnek a rendezvényterembe: a mennyezetről pereg le a festék, hullik a vakolat.

Fotó: Beküldött fotó


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában