Mulatság

2024.02.10. 20:53

Csikérián farsangoltak a bácskai nyugdíjasok – galériával

Szombaton este batyus farsangi bált tartottak Csikérián, a faluházában.

Juhász Jenő

Jelmezbe öltöztek a szépkorúak

Fotó: Juhász Jenő

Balázsics Lászlóné katymári nyugdíjas programismertetőjéből kiderült, hogy a nyugdíjas szövetség első rendezvényén hat település nyugdíjas csoportja vett részt. A jótékonysági céllal megrendezett bál bevételét a résztvevő csoportok 10-10 ezer forint értékű tombolatárgyakkal támogatták. Említést érdemel, hogy emellett számos egyéni felajánlás is érkezett. A szövetség közeli programjai között szerepel egy horvátországi kirándulás, irodalmi megemlékezés Bajaszentistvánon és egy nyugdíja majális Érsekcsanádon.

Szabó László, a Nyugdíjasok Bács-Kiskun Vármegyei Szövetségének elnöke elmondta, hogy a nyugdíjasokat tömörítő szervezetük 30 éves múltra tekint vissza, azonban a pandémia és egyéb okok miatt most újjá kell szervezni. A kunbajai székhellyel rendelkező szervezethez 10 aktív csoport tartozik, területileg pedig 27 település. A korábban felmerült nehézségek után most új erővel szeretnék folytatni a korábban megkezdett munkát.

Korbély László, a csikériai község polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket, majd ezt követően egy rövid áttekintést adott a farsangolási időszak jelentőségéről.

Az est folyamán felléptek: tompai Rozmaring nyugdíjas klub, katymári Dalárda, bácsalmási Őszikék nyugdíjas klub, madarasi Búzavirág nyugdíjas csoport és a helybéli nyugdíjasok. A programban ének, tánc és humoros jelenetek szerepeltek, természetesen az alkalomhoz illő jelmezekben. Az összejövetel hangulatáról pedig Kiss István zenész gondoskodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában