Esküvői kiállítás

2024.02.14. 06:50

Az álomesküvő megszervezésében is segítséget kaphatnak a jegyespárok a bajai kiállításon – galériával

Esküvői kiállítást rendeznek február 25-én 10 és 17 óra között a Duna Wellness Hotelben, ahol személyesen találkozhatnak a jegyespárok a bajai és környékbeli szakemberekkel, szolgáltatókkal.

Márton Anna

Vuity István szabómester menyasszonyi ruháiból divatbemutatót láthatnak a helyszínen az érdeklődők

Fotó: Márton Anna

Sokan kedvet kaptak az esküvőhöz idén, a tavalyi várakozás után a fiatalok 2024-ben mintha jobban lelkesednének az esküvők iránt. Az elmúlt év nem volt igazán kedvező, de az idei kecsegtetőnek ígérkezik – tudtuk meg Vuity Istvántól. A szabómester, akinek kollekciójából divatbemutatót is láthatnak a helyszínen az érdeklődők, az aktuális trendekről számolt be hírportálunknak. A koronavírus-járvány kirobbanása előtt volt utoljára esküvői kiállítás Baján, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy segítenek az álomesküvő megszervezésében. A helyszínen minden szolgáltató megtalálható lesz, divatbemutatókkal, beszélgetésekkel, tanácsadással várják a vendégeket.

Egyre letisztultabbak a menyasszonyi ruhák

– Óriási most a kínálat mindenféle minőségű és stílusú ruhákban. Kicsit kezd letisztulni a menyasszonyi ruha stílusa, részben kevesebbet használunk csipkét, és inkább az egyszerűségében kifinomult taft, duchesse, selyem organza ruhák jönnek divatba. A gyöngy azonban egy örök esküvői kellék, amelyet továbbra is használunk. A csillogás nagyon fontos, a menyasszonyok a nagy napon különlegesnek kell, hogy érezzék magukat – mondta a szabómester. Hozzátette: a menyasszonyi ruha elkészítése természetesen megbeszéléssel kezdődik.

– Én mindent megvarrok, de megmondom, ha valami nem áll jól, akkor keresünk egy, a menyasszonyhoz jobban illő másik szabásvonalat, stílust. Nagyon szeretem a gyöngyöket, fontos számomra, hogy a ruhában legyen egy kis csillogás. Egy szép, napos időben, ha kimegy a menyasszony a szabadba, akkor nagyon jól mutat, ha kicsit csillog a ruha – részletezte Vuity István.

Megtudtuk azt is, hogy a trendi menyasszonyi ruhák ma a hosszú, ámde felsliccelt, uszállyal ellátott darabok. Nagyon divatos a csipkével eldolgozott légies, hosszú fátyol. A színeket illetően még mindig a csontszínek dominálnak, kevesebb a fehér ruha, mint régen. Az anyagok tekintetében a legszebbek, legnemesebbek közül válogathatnak nála a menyasszonyok. Franciaországból, Törökországból, Olaszországból érkeznek a különlegesebbnél különlegesebb kelmék.

A menyecskeruhánál továbbra is népszerű a piros szín

Menyecskeruhában a piros nagyon divatos, de egyre többen kérik a fehér alapon pirossal díszített kreációkat.

– Népszerű továbbá a fehér felsőrésszel és piros alsó résszel, szoknyával ellátott menyecskeruha is, ebben az esetben, valahogy felengedik a felső részre is a piros színt egy rózsával, vagy valamilyen más megoldással

 – mondta Vuity István.

A bajai szabómester nyomon követi a legújabb nemzetközi és hazai trendeket, rendszeresen jár kiállításokra, divatbemutatókra. Napjainkban például nagyon felkapott a fátyol aljára ráhímezni az ifjú pár nevét és az esküvő dátumát. Ami így egy örök emlék marad az esküvő után.

Kiállításon mutatják be a menyasszonyi ruhákat

Vuity István egyik alkotása a Nemzeti Múzeumban is megtekinthető. Mint arról korábbi cikkünkben írtunk: a Nemzeti Múzeumban Magyar Menyasszony címmel időszaki kiállítást rendeztek, amely több száz év anyagát feldolgozva betekintést nyújt többek között a nők társadalmi helyzetébe, életébe. A nagyszabású tárlaton, a több száz kiállított darab között számos, a környékünkről származó menyasszonyi ruha, kiegészítő és fénykép is megtekinthető, illetve Vuity István egyik korábban készített menyecskeruháját is beválogatták a kiállított alkotások közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában