Összefoglaló

2024.02.25. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 25.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A legsikeresebb évet zárta a kecskeméti Star Gym 2023-ban.

Maratoni felolvasóesttel tisztelegtek idén is a szabadszállásiak az erdélyi magyar író, Wass Albert emléke előtt. A helyi Kultúrkapocs Egyesület szervezetésben megtartott rendezvénynek a Dörmögő Kávéház adott helyet.

Rengetegen gyűltek össze szombat délelőtt a kecskeméti Városháza díszes épülete előtt. Mind a város szecessziós épületeire voltak kíváncsiak.

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

A Páhi központjában található ingatlanban remek potenciálok rejlenek. A több bejárattal is rendelkező családi házat kereskedelmi egységként használták. Jelenleg üres, így azonnal birtokba is vehető, bár felújításra mindenképp szükség lesz. Lakásnak, vállalkozásnak, esetleg mindkettőnek? Lehet épp Ön lesz, aki eldönti!

Jubileumi 30. alkalommal rendezte meg a Szülők-Nevelők Bálját a Hosszú Utcai Óvoda alapítványa szombat este, mégpedig igen különleges helyszínen, a Neumann János Egyetem Campusán.

Szombaton este bunyevác prélót tartottak a határ menti település faluházában. A teltházas rendezvényre a helybélieken kívül a szomszédos településekről is érkeztek vendégek.

Szirti sas, Harris héja, Chaco-bagoly és egy kolyiba füleskuvik is részesei voltak annak a szanki solymászkiállításnak, amit Gasztonyi Dániel mestersolymász és családja gyűjteményéből állítottak össze. A solymász tizenhárom éve költözött Szankra, ahol az ország legnagyobb ragadozómadár-tenyészetét működtetik a Kisasszony dűlőben lévő egykori iskolaépületben.

Fogy a malac, ezért drágábban adták őket a nagykőrösi vásárban.

Kolbászból volt a kerítés is a szombaton rendezett negyedik kisszállási Hagyományőrző Télűző Disznótoroson. Harmincöt csapat mérte össze tudását, ahol a neves szakértő zsűri nemzetközi szabályok alapján pontozta az elkészült finomságokat.

Melegrekord: Kecskemét K-puszta meteorológiai állomáson 10,8 Celsius-fokot mértek szombat hajnalban.

Kecskemét egyik nevezetessége a Vízműdomb. A helyiek körében is kedvelt „kirándulópont” egy gyönyörű parkerdőben, egy mesterséges tó partján található. Hogyan alakult ki a domb és közvetlen környezete? E heti múltidézésünkben ennek történetét elevenítjük fel.

Két autó ütközött az 5218-as úton Kerekegyháza és Hetényegyháza között vasárnap 17 órakor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában