Kalocsa

2024.02.25. 09:32

Érseki kinevezése negyedszázados évfordulójára emlékezett Bábel Balázs érsek – galériával

Szombaton különleges esemény helyszíne volt a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyház.

Zsiga Ferenc

Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke az ünnepi szentmisén a papság, a hívek jelenlétében szentelte szerpappá Hódi Dávid papnövendéket, egyben az életében is jelentős napra emlékezett: a Szentszék 25 évvel ezelőtt nevezte ki a kalocsai érsekké. 

érsek Bábel Balázs, szentmise,
Bábel Balázs érsek
Fotó: Zsiga Ferenc

– Ez a nap számomra is hálaadó nap, hiszen huszonöt évvel ezelőtt kaptam a kinevezést, és én most hálát adok, hogy ide küldött a Jóisten, mert úgy mint Szent Pál mondta a korintusiaknak: gyöngeségem tudatában és nagy félelemmel jöttem. Ennek az a bizonyítéka, hogy amikor engem kineveztek, akkor előtte alkudoztam a Nuncius úrral, sőt, amikor elfogadtam, másnap betelefonáltam, hogy mégse jelöljenek engem; de ő akkor azt mondta, már elküldtük Rómába az igenlő válaszát. Ebben a tudatban jöttem ide, és megélve ezt a huszonöt évet, hálát adok minden jóért, papokért, diakonusokért, kispapokért, hívekért, Isten kegyelméért – mondta a negyedszázaddal ezelőtti napra emlékezve Bábel Balázs, majd Hódi Dávidhoz fordulva így folytatta: „Ez az ünnep számodra egy olyan lépcsőfok kezdete kedves Dávid, hogy várod majd a papszentelést, de addig mint az Úrjézus mondja, maradjatok meg szeretetben, ő a barátjának fogadott Téged, Te pedig maradj meg Jézus Krisztus barátságában.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában