Összefoglaló

2024.02.19. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 19.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kecskemét jeles gyógyítóiról nevezte el termeit a Szent-Györgyi Albert Technikum

Fotó: Bús Csaba

A CityRocks – KecskemétRocks Fesztivált május 16–18. között rendezik meg Kecskeméten. Érkezik a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Fish!, a Mobilmánia Vikidál Gyulával és természetesen a kecskeméti bandák sem hiányozhatnak, így a Nova Prospect és a Kies biztosan fellép. A teljes fesztiváli program ingyenes lesz.

Azok az egyedi alkotások, amelyekbe a készítő beleteszi a szívét-lelkét, idejét, kreativitását és a lelkesedését, felbecsülhetetlen értékűek. Ha pedig a művész a tudását mással is szívesen megosztja, megkoronázhatja vele a munkásságát. A kecskeméti Lőrincz Luca keramikus művész szerint, könnyen bele lehet ragadni az agyagozásba, melyhez szükség van például türelemre, kreativitásra, valamint sok-sok ismertre, de szerinte, aki egyszer megtapasztalja az alkotás örömét, nehezen hagyja abba.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a vádlottak a fakitermelő vállalkozó bűntárs felvetésére és útmutatásai szerint, anyagi haszon reményében traktorokat loptak el.

Kecskeméten ezen a héten is színes programokkal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Összegyűjtöttünk mindent, amit tudni kell.

A baon.hu és a Petőfi Népe keresi a 2023-as év legjobb sportolóit. Ezúttal is olvasóink dönthetik el, hogy kik kapják a megtisztelő díjakat.

Kalocsán az úgynevezett „gyümölcs utcák” melletti terület, az egykori homokbányák helyének rekonstrukciós fő célja a meglévő medrek rehabilitációja, azokban állandó vízszint kialakítása, a szélsőséges időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodóképesség javítása. Az uniós forrásból megvalósuló beruházás során különös figyelmet fordítanak az élővilág védelmére, a vizes élőhelyek kialakítására, a meglévők ökológiai értékek növelésére, a biodiverzitás fokozására – hangzott el a városházán a beruházással érintett terület környékén élők részére rendezett lakossági fórumon.

Hétfőn délelőtt nyitották meg Orgoványi Anikó, bácsalmási születésű festőművész, költő és pedagógus tárlatát a Hunyadi János Gimnázium emeleti folyosóján.

A város kiemelkedő orvosai nevét viseli a Kecskeméti Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma négy szakmai gyakorlóterme, melyek névadó ünnepségét hétfő délelőtt tartották az iskolában.

Március 4-ével a kecskeméti társasházakban is elindul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése. A MOHU MOL és a DTKH munkatársai hétfőn részletes tájékoztatót tartottak erről a közös képviselőknek. 

Hétfőn átadta a kecskeméti Tervtanács tagjainak megbízólevelét Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a városházán.

Egy férfi holttestére bukkantak túrázók vasárnap a Börzsönyben, a Kovács-patakban – közölték a Börzsöny Speciális Mentők az oldalukon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában