CityRocks

2024.02.19. 16:30

Májusban háromnapos ingyenes rockfesztivált tartanak Kecskeméten – galériával

A CityRocks – KecskemétRocks Fesztivált május 16–18. között rendezik meg Kecskeméten. Érkezik a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Fish!, a Mobilmánia Vikidál Gyulával és természetesen a kecskeméti bandák sem hiányozhatnak, így a Nova Prospect és a Kies biztosan fellép. A teljes fesztiváli program ingyenes lesz.

Sebestyén Hajnalka

A KecskemétRocks fesztiválról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót az Ápoló Klubban

Fotó: Bús Csaba

A KecskemétRocks fesztiválról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót az Ápoló Klubban. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is, aki a Facebook-oldalán már beharangozta a hírt, sőt egy videót is megosztott a 2019-es KecskemétRocks-ról, ahol ő maga is énekelt. Elmondta: nagyon várják már, hogy újra legyen KecskemétRocks!

Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője örömmel fogadta a polgármester posztját, mely tökéletesen érzékelteti mennyire jó hangulatba zajlott az öt évvel ezelőtti esemény. Már akkor tudták, folytatni kell. Sajnos a Covid és a háborúk közbe szóltak, de idén érkeznek. Nem egy, hanem három naposra tervezik a KecskemétRocks fesztivált.

Május 16-án, csütörtökön a belvárosban, majd május 17-én, pénteken és május 18-án, szombaton a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban várják a rockzene rajongóit. Napközben 50–60 zenész közreműködésével indítanak Rockkamiont, mely mozgó rock koncerttel járja majd a várost. Több emblematikus helyen megállnak, és egy 4–5 számból álló kis koncertet adnak elő. A CityRocks több száz tagú zenekara egy esti megvilágított látványos flashmobbal készül. 600 zenekarra, énekesre számítanak, erre hamarosan lehet majd jelentkezni a Cityrocks honlapján.

Olyan nagy nevű zenekarok lépnek majd színpadra, mint az idén 35 éves Tankcsapda, a Road zenekar külön meglepetésekkel itt ünnepli 20 éves jubileumát, jön a Depresszió, a Fish!, a Mobilmánia Vikidál Gyulával kiegészülve. A tribute/cover zenekarok pedig gondoskodnak, hogy az AC/DC, a Rolling Stones, a Black Sabbath, a Guns 'N' Roses, a Rage Against The Machine legnagyobb slágerei is megdörrenjenek a szabadidőközpont területén.

A fesztiválon természetesen a „hazai”, azaz kecskeméti csapatok is fellépnek, így lesz koncertje a KIES-nek és a Nova Prospectnek is. Kecskemét város támogatásának köszönhetően, a CityRocks korábbi eseményeinek megfelelően a fesztivál teljes programja ingyenesen látogatható!

A sajtótájékoztatón részt vett Kiss Milán, a KIES zenekar énekes-gitárosa, valamint Kiss József, a Nova Prospect gitárosa. Mindketten elmondták, nagyon várják a fesztivált, nagy lehetőség ez a helyi énekesnek és zenekaroknak egyaránt.

További információk, részletes program, jelentkezés a www.cityrocks.hu weboldalon, valamint a közösségi médiában lesznek hamarosan elérhetőek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában