Összefoglaló

2024.02.18. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 18.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Együtt disznótoroztak a kunfehértóiak

Fotó: Pozsgai Ákos

Az ingatlanról túl sok minden nem derül ki a hirdetés alapján, de az alapadatok eléggé figyelemfelkeltőek. A közel hatezer négyzetméteres bekerített telken a 160 négyzetméteres főépülethez tartozik egy 52 négyzetméteres pince, a két melléképület pedig 82 és 42 négyzetméteresek. A telken található még egy 36 négyzetméteres garázs is, mindezért pedig 18 millió forintot kérnek.

A télűzésnek évek óta megszokott rendezvénye a lakodalmas bolondozással egybekötött farsangi felvonulás a faluban. A násznép szombaton sem indult étlen-szomjan a menetre, mert akik maskarát húztak, azokat ebéddel várták a kultúrházban.

A 2024-es február első két hetének a középhőmérséklete országos átlagban 8,1 Celsius fok volt, ami rendkívüli mértékben, 7,6 fokkal haladta meg az 1991–2020-as átlagot és közel 3 fokkal az eddigi legenyhébb február 1-14. időszakot, ami a 2016-os volt a XX. század eleje óta.

Ács Imre mesterpedagógus, Kecskemét méltán népszerű gasztronómia tanára különleges szenvedélyéről, a régi szakácskönyvek gyűjtéséről mesélt a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve. A tanár úrnak jelenleg is látható a régi szakácskönyv kiállítása a Katona József Könyvtárban.

Éppen hatvan éve történt, hogy ünnepélyes keretek között átadták a Kecskeméti Ének-Zenei Iskola (mai ÉZI) új épületét. Kodály Zoltán zeneszerző, a város szülöttje is részt vett a rendezvényen.

Sült hurkával és kolbásszal, valamint töltöttkáposztával várták a szombaton tartott KunfehérTor résztvevőit, akik kipróbálhatták a kolbásztöltést is. Az egésznapos hagyományőrző vigasságon az iskolások mellett felléptek a helyi nyugdíjasklub maskarákba öltözött busói is.

Február az időjárást tekintve rekordot dönthet. Márciusban azonban még lehet hó, és így akár Húsvétra hónyuszi is. Többek között ez derült ki a Hír FM kecskeméti adásában. Bakota Zsolt meteorológussal Vizi Zalán szerkesztő-riporter beszélgetett.

A város képviselő-testülete múlt csütörtöki ülésén döntött annak a tulajdonosi hozzájárulásnak a megadásáról, amelynek értelmében a Kalocsai Kézilabda Club (KKC) sikeres pályázat esetén, a meglévő Martinovics utcai sportcsarnok mellett egy új csarnokot építhet. A vagyonelem az önkormányzat ingatlanvagyonát gazdagítja majd.

Dr. Rekedt Réka, a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkárával beszélgetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter a Hír FM kecskeméti adásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában