Baon podcast

2024.02.18. 19:42

Így védhetjük meg gyermekinket a online világ veszélyeitől – beszélgetés dr. Rekedt Grétával – podcast

Dr. Rekedt Réka, a Bács-Kiskun Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkárával beszélgetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter a Hír FM kecskeméti adásában.

Orosz Fanni Flóra

dr. Rekedt Gréta

Forrás: police.hu

A beszélgetés apropóját a február 6-ai Safer Internet Day adta, amikor különösen felhívják a figyelmet az internet veszélyeire. A Safer Internet Day legfőbb célja, hogy tudatosságra nevelje a fogyasztókat, a felhasználókat, ezen belül is kimondotta a gyerekeket.

Az internet használata napjainkban már elkerülhetetlen, éppen ezért annyira fontos, hogy tisztában legyünk a kockázatokkal és bizonyos szituációkra, például az egyre gyakoribb csalási kísérletekre tudatosan tudjunk reagálni.

Dr. Rekedt Réka felhívta a figyelmet arra, hogy ne higgyünk el mindent eső hallásra: – Mindig gyulladjon fel a piros lámpa a fejükben, amikor egy ismeretlen felveszi velük a kapcsolatot.

Az internethasználatnál első és legfontosabb elővigyázatossági lépés a források, a weboldalak megbízhatósága. Meg kell győződni az oldalak hitelességéről, legyen az hírportál vagy közösségi oldal. Továbbá gyakori jelenség, hogy hamis e-mail címen keresztül linket küldenek például telefon, tv szolgáltatótól, de akár bankon vagy futárszolgálaton keresztül is próbálkozhatnak a csalók. Ilyenkor fontos, hogy figyeljük meg a feladó e-mail címét és az esetleges helyesírási hibákat, mert ezek mind mind árulkodó jelek lehetnek.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában