Összefoglaló

2024.02.17. 21:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 17.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Mohácsi busókkal űzték el a telet Tompán

Fotó: Pozsgai Ákos

Dr. Tóth János, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház II. számú Belgyógyászati Osztályának osztályvezető helyettes főorvosa 1985 óta gyógyítja a betegeket. Példamutató pályáját és munkáját 2023 év végén Semmelweis Ignác Emlékplakett Díjjal ismerte el az intézmény vezetősége. Ennek alkalmából közölt interjút vele a kórház közösségi oldalán.

A kémia iránti elkötelezettségéről, a laboráns munkáról és a fiatalok motiváltságáról, a tantárgy iránti szeretetéről mesélt Hajdúné Dénes Julianna, a Kecskeméti Református Gimnázium kémia laboránsa a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve.

A helyi egészségügyi szolgáltatás stabil, van fogorvos, gyerekorvos és háziorvos is a településen, köszönhetően az elmúlt időszak fejlesztéseinek, tudtuk meg Varga Gábortól, Hercegszánó polgármesterétől. Hírportálunknak az elmúlt időszak sikeres pályázatairól és a település hulladékgazdálkodási egyesületéről, a KÜKE tevékenységéről is beszámolt.

Kovács István József költő a napokban ünnepelte 80. születésnapját. Hosszú éveken át vezette a megyebeli költők társaságát, jelenleg pedig generációkat összekötő irodalmi rendezvénysorozatban gondolkozik. Szabadidejében szerkeszti az életmű-kötetét és nyugdíjas társaival énekel.

Szabó Attilát, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetőjét választották olvasóink az Év emberének 2023-ban a Baon.hu szavazásán. A győztes arról beszélt, hogy mit jelent neki az elismerés.

A busók fűzfából faragott birkabőrcsuklyás álarcaikban, kereplőket forgatva és kolompokat rázva űzték el a telet az első alkalommal rendezett Tompatoron, ahol kolbásztöltő verseny és a tompai Kolo Tánccsoport folklórműsora várta az érdeklődőket.

A Kunsági Női Borrend szombaton tartotta meg hagyományos Bálint-napi ünnepségét Kecskeméten. Megemlékeztek alapítójukról, Bíró Máriáról, megünnepelték a fennállásuk 15 éves évfordulóját és négy új tagot avattak borlovaggá.

Az OTP Bank liga 21. fordulójában a Kecskemét az Újpestet fogadta a Széktói Stadionban. A találkozó egyetlen gólját a 3. percben Lukács Dániel szerezte, de Varga Bence bravúrjai is kellettek a Kecskemétnek a sikerhez.

Kecskemét egyik természeti értéke a nyolcvanas években megálmodott és megvalósított Arborétum, mely ma is nagyon kedvelt a helyiek és a turisták körében. A létesítését dr. Gőbölös Antal vezetésével az erdészek kezdeményezték.

Februártól rendezettebb és tisztább környezet fogadja Kecskeméten a Daróczi közben járókat, ugyanis ahogy az itt lakók mondják, kérésükre végre felszámolták a „szemétdombot”, azaz azt a hulladékgyűjtő szigetet, amely sokak szerint borzasztóan sokat rontott a városrész látképén. A nyilvános szelektívhulladék-gyűjtő pont megszüntetéséről a városrész önkormányzati képviselője a Facebook-oldalán tájékoztatta a lakókat. A bejegyzés nagy port kavart és újabb vitatémákat indított el. Bár a legtöbben örülnek az intézkedésnek, némelyek szerint csakis az emberek szemléletváltása tudná megoldani a szemeteléssel és a hulladékgyűjtéssel kapcsolatos gondokat Kecskeméten, s azon belül a Hunyadivárosban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában