Tompator

2024.02.17. 20:03

Mohácsi busókkal űzték el a telet Tompán – galériával, videóval

A busók fűzfából faragott birkabőrcsuklyás álarcaikban, kereplőket forgatva és kolompokat rázva űzték el a telet az első alkalommal rendezett Tompatoron, ahol kolbásztöltő verseny és a tompai Kolo Tánccsoport folklórműsora várta az érdeklődőket.

Pozsgai Ákos

Busókkal űzték el a telet a tompai rendezvényen

Fotó: Pozsgai Ákos

Bemelegítésként szombat reggel pálinkával indult a nap a művelődési ház melletti parkolóban, hagyományos kolbásztöltő versennyel telt a délelőtt első fele, majd a tompai Kolo Tánccsoport tagjai adtak fergeteges folklór műsort.

A mohácsi busók és a farsangi maskarákba öltözött lányok balkáni sokác eredetű maszkos ijesztő alakoskodása is rengeteg érdeklődőt vonzott. A szőrével kifordított bundák, szalmával kitömött marhakötéllel összefogott gatyák, marhakolompok tekerők igazi látványosságot és télbúcsúztató hangulatot teremtettek.

A finom ebédhez muzsikaszó is járt és egész nap forraltborral, friss tepertő és kenyérrel kínálták a vendégeket a szervezők. Az egésznapos programot vásári árusok is színesítették és a „Mit Iszik” nevű zenekar szolgáltatta a jó hangulatot.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában