Összefoglaló

2024.02.11. 20:46

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 11.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Jelmezes futók űzték el a telet Halason

Fotó: Pozsgai Ákos

A nyaralóként hirdetett, állandó lakhatásra is alkalmas ingatlan közvetlenül az erdő mellett található. A négy szobás, kiváló állapotú, téliesített házban van hűtő-fűtő klíma, szauna és cserépkályha is. Azonnal költözhető így várnia sem kell, amint kifizette a 30 millió forintos vételárat, máris élvezheti a madárcsicsergést a 25 négyzetméteres fedett kiülőn.

Az újjászületés jegyében ünnepli működésének százhetvenedik, a kórházi főépület megépítésének ötvenedik évfordulóját a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza. A kettős évforduló hangulatában telt az ötödik alkalommal megtartott Semmelweis Bál is a Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokában, ahol több százan ünnepeltek együtt.

Hamarosan véget ér a farsangi időszak. Vasárnap kezdődik a farsang farka, és szerdán zárul az ünnepkör a Hamvazószerdával, azaz a nagyböjt kezdetével. Az ünnepről, és a hozzá kapcsolódó népi szokásokról Bognár Gabriella néprajzkutató, a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhely osztályvezetője mesélt a Rádió1 Gong Téma műsorában.

Öt évről tíz évre súlyosbították a börtönbüntetését annak a férfinek, aki egy 12 centiméteres pengéjű késsel minden ok nélkül szúrt szíven a nyílt utcán egy francia turistát Budapesten.

Csetényi Élményparkból rajtoltak szombat délelőtt a jelmezekbe öltözött futók, a mezőnyt kerékpárosok vezették fel a városon keresztül. A négy kilométeres távra mintegy félszázan vállalkoztak, voltak, akik családostól futottak, a cél a kiinduló hely volt, ahol frissen sült farsangi fánkkal meleg teával és forralt borral várták a befutókat.

Pontosan harminc évvel ezelőtt volt az első szentkirályi táncosok bálja. Azóta egy év kivételével, amikor a koronavírus-járvány miatt elmaradt, minden évben megrendezték a település legnagyobb táncos összejövetelét.

Szombat este a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban tartották meg a városi sportbált, melynek néhány év kihagyás után hatalmas sikere volt. Az eseményen 13 kategóriában díjazták a legkiemelkedőbb sportteljesítményeket.

Szombaton is folytatódott a rendkívül meleg időjárás, ismét több melegrekord dőlt meg - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap. Éjszaka Kiskunmajsán mindössze 12,8 fokig hűlt le a levegő.

Összeütközött, majd árokba csapódott két személyautó a 451-es főúton, Kiskunfélegyháza határában, a Csongrádi utcánál. 

Szombaton hatodik alkalommal rendezték meg a katonatelepi hagyományőrző disznótort.

Napjainkban természetes, hogy Kecskemét büszkélkedhet egy csodálatos arborétummal, bárki felmászhat a Vízműdomb tetejére vagy sétálhat a Milliomodik hektár erdőben. Néhány évtizeddel ezelőtt azonban ezek még sehol sem voltak. Helyükön csupán szántóföld, rét, futóhomok volt.

Mindent egybe vetve a magyarok 70 százaléka szerint volt helyes döntés (19 százalék szerint nem), hogy Novák Katalin a kegyelmi ügy miatt lemondott a köztársasági elnöki tisztségről.

A 30 éve alapított Kecskeméti Képzőművészeti Szabadiskola jelenéről és múltjáról beszélgetett Patkós László grafikusművész a Hír FM kecskeméti adásában Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában